My favorites: mijn favoriete kerst…

Het valt niet te ontkennen: Kerstmis komt steeds dichterbij! Speciaal daarvoor een ‘My favorites’ in het thema Kerst: kerstmuziek, kerstfilms,… en ga zo maar door! Hier komen ze…

  1. Mijn favoriete kerstliedje

Dit jaar staat Kelly Clarkson – Underneath The Tree toch wel het meeste op, denk ik! Heerlijk fout uit de bol gaan, maar nog net niet zo cliché als All I want for Christmas is you. Kerst, feest, dansen! Hup hup!

2. Mijn favoriete kerstmomentje

Het moment dat de familie toekomt als je in je mooiste nieuwe jurkje (of foutste kersttrui) op kerstavond zit te wachten, het versieren van de kerstboom op 23 december (yep, lekker laat) of dessert eten als je eigenlijk al propvol zit? Ik kan niet kiezen! Of misschien is het wel Home Alone of Marry Poppins kijken… Of op eerste kerstdag de leftovers van de gourmet opeten met het gezin omdat we weer veel te veel voorzien hadden. Minder stress, even lekker!

3. Mijn favoriete kerstbal

Mijn ouders hebben een zaak in kerstartikelen. Hoe kan ik u kiezen? Deze prachtige Swarovski kerstbal met de wereldkaart in bladgoud, mocht ik dit jaar weggeven op mijn Instagram. Zo mooi! De cornflakesdoos is dan weer heerlijk retro! Het glaasje wil ik dit jaar zeker zelf in de boom: we gaan dit jaar voor zwart en goud! Zo fancy.

4. Mijn favoriete kerstontbijt

Wat ik het liefste doe op Kerstochtend? Een rondje rennen natuurlijk om te genieten van de kerstlichtjes. Daarna ga ik waarschijnlijk voor een lekker kruidig appelhavermoutje gaan met kaneel, of misschien voor taart… Ook een optie…

5. Mijn favoriete kerstmaaltijd

DSCN2173

Nu we het toch over taart hebben, kunnen we ook mijn favoriete kerstmaaltijd even bespreken. Dat is eigenlijk in het algemeen ‘het aperitief’. Ik vind het zalig om lekker uitgebreid te borrelen alvorens aan tafel te gaan: groentjes en crackertjes met hummus, salsa of erwtenmuntspread, ongebrande noten, toastjes met zalm, warme bladerdeeghapjes, olijven, geroosterde kikkererwten, kaasjes, meloen met cottage cheese, hamassortimentjes… Laat maar komen die handel! Daarna kunnen we wat mij betreft eigenlijk recht naar het dessert want tegen die tijd zit ik toch al vol.

6. Mijn favoriete kersttraditie

DSC_0322.JPG

Mijn ouders hebben – zoals gezegd – een tuincentrum waar een levendige handel in kerstartikelen en cadeautjes plaatsvindt in deze periode. Kerstdag bestaat voor mij dan ook uit hardlopen, een dagje helpen bij de verkoop en leftover kerstdiner. Lijkt het jouniet de favoriete kerst? De mijne wel! Ik breng heel de dag door bij mijn familie (want mijn broer zit ook mee in de zaak), maak me lekker nuttig, klets vrolijk met de klanten en krijg achteraf een heerlijk diner zonder stress van een hele dag in de keuken. Ooh, en ja, kerstfilms volgen daar ook nog! Daar teken ik voor!

7. Mijn favoriete kerstcadeautje

Door de drukte in de familiezaak, doen wij niet aan kerstcadeuatjes! Wel delen we cadeautjes uit met Nieuwjaar. Twee jaar geleden kregen mijn broer en ik van mijn ouders tickets voor De Notenkraker. Ons vriendje/vriendinnetje mocht ook gezellig mee. Met z’n zessen hebben we daar een hele leuke avond van gemaakt, ook al was het absoluut mijn broer zijn ding niet. Dat maakte het des te grappiger!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s