Eetdagboekje van een weekend (5)

Alweer een weekend voorbij! Het was er eentje waarin ik me – in tegenstelling tot mijn gewoonte – best wel voorbeeldig gedroeg! Misschien een soort voorbereiding op de (vr)eetweken die eraan komen? Ik had alleszins minder nood aan snacken dan gewoonlijk. Maar vrees niet: ik eet nog steeds veel en graag, dus er is genoeg te zien! Kijk je mee?

Vrijdag

Beweging: 2226 kcal. Een vrijdag zoals alle andere: ’s morgens een leg workout, wat cardio en doorheen de dag een fietstochtje van 10 k heen en weer naar het werk.
Ontbijt: Rudolf en ik eten proats met toppings en twee boterhammen met abrikozen- en pindachocoladespread. Yum!
Tussendoor 1: Een cappuccino op het werk en een skyr met abrikozen en wat ongezonde pinda’s erdoor voor gezonde vetjes met crunch.
Lunch: Een (veganistische) salade met kidneybonen, mango en twee rijstwafels erbij.
Tussendoor 2: Twee kleine appeltjes en een sinterklaaschocolaatje.
Avondmaal: Pompoensoep, twee boterhammen en een rijstwafel met zelfgemaakte kippensalade en wat dipgroentjes.
Tussendoor 3: Warme vanilleyoghurt met wortel, appel en rode biet. Yoghurt met groente zou dé trend van 2017 worden, las ik. Laten we het eens testen…

Zaterdag

Beweging: 3023 kcal. Ik start de dag met een duurloop van 21,5 k als marathontraining. Daarna fiets ik even uit en doe eigenlijk niets (actief) meer voor de rest van de dag: in bad liggen, dutjes doen en kerstfilms kijken. Het was even nodig, ook al heb ik het altijd een beetje lastig met ‘niksen’.
Ontbijt: Pre-ontbijt is een banaan. Tijdens mijn run werk ik een chocolade sinterklaasje weg. Uitstekend runfood en een pak lekkerder dan gelletjes! Na de run een warme wintersmoothie met stracciatella smart protein, rode biet, yoghurt en appel. Ik doe er lekker veel speculooskruiden bij!
Tussendoor 1: Deze skip ik even omdat mijn maag helemaal overhoop ligt na de lange run.
Lunch: Nog steeds geen eetlust, maar ik moet wel wat eten om goed te herstellen. Pompoensoep, twee boterhammen en een rijstwafel met zelfgemaakte kippensalade en wat dipgroentjes. 
Tussendoor 2: Yoghurt met een handje granola met besjes van Niki’s bakery en mango.
Avondmaal: Ik maak zelf falafel met gebakken aardappeltjes en salade voor mij en mijn vriend. Smullen!
Tussendoor 3: Ik ga voor het werk langs bij Meskens in Motown, waar ik een flink hand gummibeertjes wegwerk. Later eet ik thuis nog wat paprikapindanootjes. Hmm, misschien was dit toch niet zo’n goede week? Honger is trouwens nog steeds niet terug dan, maar trek heb ik altijd wel!

Beweging: 2816 kcal. ’s Morgens doe ik een herstelloopje van 6 kilometer met mijn vriend en wat stretchoefeningen. De rest van de dag leg ik al werkend in het tuincentrum van mijn ouders nog een kilometer of tien af.
Ontbijt: Ik word wakker met reuzehonger! Yup, the day after the duurloop! Zoete wortelbloemkoolhavermout met geroosterde kikkererwten, tropisch fruit, noten en chocopops. Lekkeeeeur!
Tussendoor 1: Enkele snoepworteltjes, een appel, wat druiven en een rijstwafel. Chaos.
Lunch: Falafel met gebakken aardappeltjes en salade
Tussendoor 2: Een crunchy smartbar chocolate caramel. Deze vind ik echt lekker, maar hij is veel te snel op voor 165 kcal!
Avondmaal: Spek met eieren, pompoen en een rijstwafeltje. Ooh, en dipgroentjes met chili.
Tussendoor 3: Ik heb een nieuwe vanilleyoghurt meegebracht van bij mijn ouders (yep, mama en papa: hij staat hier in de frigo als jullie ‘em missen) die ik ga testen met nog een handje granola van Niki!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s