The fooddiaries: december (deel 1)

Aaah, december: maand van speculoos, kerstpudding, gourmet en champagne. Van uitbuiken bij kaarslicht en genieten van de winterkou met een warme chocomelk. Voor mij is het echter ook de maand waarop mijn marathontrainingen voor het eerst grensverleggend worden. 21 kilometer liep ik al eerder; nu is het tijd om te kijken hoeveel verder we geraken. Daar hoort ook een massa eten bij! Kijk je mee?

We beginnen weer met een serie ontbijtjes: groente spinaziesmoothie met stracciatella smart protein en lekker veel moerbeien (gedroogd) en ontdooid tropisch fruit uit de diepvries! Dat contrast tussen warm en ijskoud, vind ik zalig. Daaronder een kommetje proats en ook nog wat yoghurt met diepvriesfruit en twee boterhammen! Links onder zie je een kommetje havermout met appel, kaneel, magere natuuryoghurt en een verbrokkelde rijstwafel. Daar deed ik een scheutje grenadine (0%) aardbei door. Aanrader!

Nog meer havermout, deze keer met stevia cruesli van Delhaize met rode vruchten. Maar 4 gram suiker per 100 gram, meer helaas niet zo’n aanrader. Qua crunchy level nog best oké, maar de smaak is toch niet dat! Daarnaast nog meer groene smoothiebowls. Vorige keer zagen jullie steeds wintersmoothies met rode biet en vanille voorbij komen, nu ben ik overgeschakeld op gebakken worteltjes, spinazie, appel en stracciatellasmaak. Echt veel lekkerder dan het klinkt, ha!

Zo ziet mijn foodprep er dan de dag op voorhand uit: twee groene monsters die ik na mijn workout nog vol toppings gooi!

Ook nog een paar rijstwafels en groene thee voor ontbijt gehad. Ooh, en een bak yoghurt met fruit! Daarnaast volkoren broodjes met pindakaas en aardbeien als licht ontbijtje na een hele lange run. Pas later was mijn maag weer genoeg op orde om wat meer binnen te krijgen, maar dan ging ie gelukkig meteen voor een inhaalmanoeuvre!

Ziehier het inhaalmanoeuvre, dat bestond uit een massa Koreaans eten: we kregen onder andere zoete pompoensoep, een stoofpotje met toffu en veel lekkere bijgerechtjes waaronder taugé, broccoli, drie soorten kimchi (gefermenteerde groente), viskoekjes, lotuswortel en ansjovis.

Deze weken maakte ik ook zelf nog wat te eten, hoor! Zoals deze pompoencurry met vis, waar ik drie dagen van kon eten! Ik maakte ook een lekkere zalmomelet met brood en ruccola en ging een paar keer voor English breakfast for dinner (the healthy version).

Nog meer omeletjes! En een salade met kip, mango en een gekookt eitje.

En (dit was zo lekker) zelfgemaakte zalmsalade op brood met pompoensoep en groentjes met dip!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s