My favorites: favoriete boeken van 2016

We zijn december, dus dan mogen we officieel beginnen met overzichtslijstjes van het afgelopen jaar! Ik start met mijn favoriete leesvoer: ook in 2016 verslond ik heel wat pagina’s. Sinds ik klaar ben met mijn literatuurstudie (inmiddels drie jaar geleden) geniet ik meer dan ooit van de keuzevrijheid zonder opgelegde leeslijst! Dekentje, kopje thee erbij en pagina’s vreten maar! Lees hier mee met mijn tips van afgelopen jaar.

Afbeeldingsresultaat voor het nachtcircus

Het nachtcircus – Erin Morgenstern

Fan van Harry Potter, Narnia of soortgelijk? Lezen die handel: wat een prachtige droomwereld wordt hier geschetst! Ik heb erg lang naar de Nederlandse versie van dit boek gezocht en werd niet teleurgesteld.

Afbeeldingsresultaat voor wuthering heights

Wuthering heights – Emily Brontë

Oeps, ik ben een beetje laat met deze klassieker te lezen: stond nooit op de leeslijst aan de universiteit aangezien ik geen Engels studeerde. Maar zo mooi…

Afbeeldingsresultaat voor harry potter and the cursed child

Harry Potter and the cursed child – J.K. Rowling, Jack Thorne, John Tiffany

Literair niet erg sterk en benadert bijlange niet de zeven heerlijke boeken die Rowling ons gegeven heeft, maar terug even in de Harry Potter wereld duiken… Een dag in bed met thee en een voorraad snacks was genoeg om het van cover tot achterkant uit te lezen!

Afbeeldingsresultaat voor vier plus een

Vier plus één – Jojo Moyes

Soms heb je geen zin in zware literatuur en moeilijke woorden. Dit boek van Jojo Moyes was perfect voor dat moment. Misschien niet zo een tranentrekker als Me before you maar wel erg fijn om te lezen en meer levensecht dan de meeste chicklits.

Afbeeldingsresultaat voor ogen van tijgers

Ogen van tijgers – Tonke Dragt

Onder de noemer ‘luchtig lezen’ valt ook al de jeugdliteratuur die ik nog steeds graag lees. Hoewel, jeugdliteratuur? Dit boek van Tonke Dragt is best filosofisch en laat zelfs het onderwerp incest niet onberoerd… Heftig!

Afbeeldingsresultaat voor spoetnikliefde

Spoetnikliefde – Murakami

Murakami is voor mij een voorbeeld: marathons lopen en prachtige boeken schrijven… Dat zou echt mijn droomcombinatie qua beroep zijn! Elk van de zinnen die deze man schrijft kan je zo inkaderen op de muur. De flinke portie Japanse cultuur krijg je er gratis bij.

Afbeeldingsresultaat voor leef laura maaskant

Leef – Laura Maaskant

Sommige mensen leven voor tweehonderd procent… Alles wat ze doen moet voluit. Laura is zo en ik voel daardoor toch een zeker herkenning met haar, ook al ben ik niet ongeneeslijk ziek! Ik vermoed dat vele van jullie dat bij het lezen van dit boek zullen ervaren. Zeer inspirerend om het leven ten volle te leven en niet altijd te ver vooruit te plannen.

Afbeeldingsresultaat voor vaslav

Vaslav – Arthur Japin

Een schitterend gebrek van Arthur Japin al gelezen? Meteen doen! Zo mooi en vol liefde. Vaslav is een tikkeltje specialer, mede door het onderwerp: een Russische balletdanser die moeilijk in zijn ziel laat kijken? Toch zorgen de wissels in standpunten en de prachtige sfeer ervoor dat ik het moeilijk weg kon leggen…

Afbeeldingsresultaat voor de plek van de verloren dingen

De plek van de verloren dingen – Cecelia Ahern

Luchtig gedachte-experiment over wat er gebeurt met de dingen (en de mensen) die zoek geraken. En wat als je zelf zoek geraakt? Als het boek langer was geweest, was het me misschien gaan vervelen, maar nu vond ik het heerlijk om hierover na te denken! Voor de liefhebbers: er is ook een vleugje romantiek.

Afbeeldingsresultaat voor paaz

Paaz – Myrthe van der Meer

Ik heb erg weinig voeling met mensen met psychologische problemen of burn-outs gezien ik zelf tegen 200 km/h wil leven… Dit boek over de psychiatrie heeft die empathie een flinke boost gegeven. Mijn begrip is er serieus op vooruit gegaan! Zeker ook een aanrader voor mensen die in deze sector zitten, denk ik.

2 gedachten over “My favorites: favoriete boeken van 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s