Mijn ideaal kerstmenu

Deze week begint december… zoals elk jaar begin ik in deze periode op zoek te gaan naar (gezonde) gerechten die onze feesttafel net een tikkeltje meer bijzonder maken. Nieuwsgierig naar de toppers die ik dit jaar op tafel hoop te toveren? Hier gaan we! Wil je zelf de receptjes? Even op de titeltjes klinken!

Gekleurde ravioli met geitenkaas

Ik ben gek op rode biet (zoals veel hardlopers), geitenkaas en walnoten. En weet je wat? Dit receptje van ‘Chicks love food’ heeft het allemaal! Zoveel zin in!

Zalmrolletjes met avocado

gezonde zalmrolletjes met avocado

Gezonde vetjes, anyone? Ik ben gek op sushi en dit receptje sluit daar wel bij aan. Tot nu toe kozen wij in onze familie vaak voor de komkommer-met-zalm-en-kruidenkaas. Dit lijkt me echt een leuke variant!

Gegrilde groentekrans

gegrildegroentenkrans23

Kijk hoe mooi! Ik hou er wel van als er flink wat groentegerechten op de kersttafel staan. Als deze dan ook nog eens zo mooi zijn als deze… Binnenkoppertje!

Boerenkoolsalade met appel en cranberries

Boerenkool salade met appel en cranberries - kerst recept

Zoals ik aangaf ben ik gek op noten! Dit soort salades vind ik dan ook vaak erg lekker en crunchy. Met boerenkool wil ik snel veel meer gaan experimenteren: dit kan een goed en lekker beginnetje zijn!

Gevulde paddenstoelen uit de oven

kerst-voorgerecht-paddestoelen-uit-de-oven-met-boursin

Vorig jaar gebruikte ik portobello’s als hamburgerbroodje, maar het lijkt me ook wel fijn om ze eens op te vullen. Bijvoorbeeld… met kaas! KAAAAS!

Gluttenvrije kerstkoekjes

Suikervrije en Glutenvrije Kerstkoekjes

Voor de feestdagen maakte ik weleens banaanhavermoutkoekjes, maar die vielen niet zo in de smaak vanwege te veel fitproof en te weinig kerstgevoel. Daarom wil ik dit jaar deze gluttenvrije koekjes gaan testen!

Crème brûlée van zoete aardappel, citroen en rode peper

Zoete aardappel: Crème brûlée

Mijn favoriete dessert… met voorsprong. Wil je me gelukkig maken? Kom dan rondontbijt een kommetje van dit spul brengen en ik ben een hele dag een doodaardig mens! Ik hou van het breken van het suikerlaagje (very Amélie Poulain) en nog meer van de smaak. Zo lekker. Deze variant met zoete aardappel (whuuut?) moet ik gewoon proberen!

Panna Cotta met kokos en vanille (veganistisch)

Vegan panna cotta met stukjes mango

Panna Cotta met kokos en vanille… Niet zoveel kerstgevoel aanwezig in dit dessert, vrees ik, maar het ziet er zo lekker en zoet uit! Als er op 25 december dit jaar geen sneeuw valt, heb je met dit dessert toch nog (soort van) een witte Kerst!

Wat staat er bij jou voor Kerst op het menu? Graag zou ik een van de komende weken nog een artikeltje posten over gezonde kersthapjes voor bij de borrel. Zouden jullie dat graag zien?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s