The Fooddiaries november (2)

November… In België heb je blijkbaar de keuze tussen warm weer met veel regen en wind of koud helder weer met een zonnetje dat er veel warmer uitziet dan ze werkelijk is. Goed, nu stop ik met zeuren want koud weer is ook steeds een excuus om lekker lang in de keuken te staan en heerlijke dingen op tafel te toveren!

Zoals jullie inmiddels waarschijnlijk al weten ben ik een grote ontbijter! Hier zie je een havermoutje met saffraan, kaneel, rode biet en appel en proats met saffraan, aardbeien en rode biet. Ooh, en een van mijn nieuwste favorieten: winter smoothie bowl met spinazie, appel, rode biet en vanille smart protein! Zo zoet, zo voedzaam! Zoveel toppings!

Zei ik al dat nieuwe warme winter smoothiebowl mijn favorietje van het moment was? Het is zo makkelijk: alles de blender in, even opwarmen en klaar! Ook echt wel volumefood voor de grote eters onder ons!

Een boterhammetje met abrikozenspread, kaneel en een grote kom fruit met yoghurt gingen er anders ook wel in! Zo winters, die warme toast met kaneel erbij!

Ooh, kijk, nog meer warme wintersmoothie bowls! En mijn post running hoofd! Met smoothie bowl.

Uit eten gaan deed ik ook genoeg deze afgelopen twee weken: salade met geitekaas en met gebakken kip en ananas (beide d’Afspraak Mechelen) en een grote salade geitenkaas met boerenbrood in de Efteling: nog nooit zo lekker en fancy gegeten in een pretparkrestaurant! Aanrader: Pandora à la carte, vlak naast Carnaval Festival!

Enkele maaltjes voor als het snel moest gaan: brood met filet de saxe en kaas, springrolls met zalm en een zalmomelet met rijstwafels (met gezouten chocoladespread en abrikozenspread).

Nog meer lekkers: stoofpotje met tomatensaus, zoete aardappel, pompoen, pastinaak en kaki. Ik zei het al in mijn fooddiary van het weekend, maar let vooral om het verschill tussen mijn instagramfotoportie en de normale berg eten!

Dit was ook erg lekker: ik heb voor het eerst venkel gemaakt. Ik was absoluut niet voor de smaak ervan te vinden, tot ik het bij Bastiano in een van hun gegrilde groente salades met burrata at! Krijgen jullie ook altijd zoveel inspiratie van uit eten gaan? Ik at hier venkel, gele paprika en pastinaak uit de oven met een tomatenei stoofpotje met ui en aardappel. Winters, maar heel erg gekruid (komijn, kurkuma, gerookt pikant paprikapoeder) en lekker!

Als ik een avocado koop, maak ik altijd meteen genoeg geprakte avocado met peper, zout, citroen en chilli om even verder te kunnen… Vooral in combinatie met pompoensoep en groentjes met dip, viel dit deze afgelopen weken zeer in de smaak!

In het weekend kookte ik wraps voor de familie: een tafel vol lekkers: scampi, surimi, wokgroente met paprika, salade (met en zonder koriander voor de liefhebbers), gebakken kip, zoete aardappel met hazelnoten en zoete worteltjes. Een bordje vol dus en dan waren de champignons al over datum! Als je voor familie kookt, wil je nooit te weinig hebben! Wie herkent dit gevoel?

Mijn snacks waren dat weekend overigens wat minder gezond: ijsjes (weliswaar met Stevia en maar 85 kcal/potje) en veel Marokkaanse koekjes met honing!

Maar daarna ging ik er weer met enkele gezonde foodprepjes: zuurkoolpuree met kipkebab, bloemkool en pastinaak, een salade met mango, ei, kip en kikkererwten en een heel erg geslaagde couscous met geroosterde witte vis!

Ik sluit graag af met enkele ontbijtjes: worteltaarthavermout en twee porties proats met tropisch fruit, kikkererwten en noten! Eigenlijk kan je me voor al die ontbijtjes echt midden in de nacht wakker maken! Soms droom ik er zelfs over! Haha!

2 gedachten over “The Fooddiaries november (2)

    1. Ik denk dat deze gemaakt was met hazelnut nutella smart protein, dus qua smaak wel wat chocolade-achtig, maar natuurlijk geen chocomousse! Heb over het laatst wel een chocomousse gegeten op basis van kikkererwtensap en pure chocolade die echt naar chocomousse smaakt! Aanrader!

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s