My favorites: mijn favoriete studentenkost

Vijf jaar lang leefde ik ‘het goede leven’ van de gemiddelde student: vijf jaar vol feestjes, fastfood en (als we even eerlijk zijn) nogal wat mislukte dieetpogingen. Toch heb ik hier absoluut geen spijt van: vijf jaar lang waren gezellige maaltjes troef en daardoor stonden lopen en fitheid redelijk laag op het prioriteitenlijstje. Ben je nu nieuwsgierig geworden naar mijn favoriete (ietwat bizzare) studentikoze voorkeuren? Hier gaan we!

  1. Frietjes van Jean

Foto van Frituur De Jean - Antwerpen, België

Welke Antwerpse student ken de frietjes van ‘Jeanke’ op de Ossemarkt niet? Open tot vijf uur in de ochtend voor de arme hongerige feestvierder of blokkende stakker… Mijn favoriete combo? Bitterballetjes die je vervolgens leegeet met de frietjes van je ‘groot met satékruiden’!

2. Domino’s pizza/pizza van Giovanni’s

Afbeeldingsresultaat voor domino's pizza chicken bbq

Een gedeelde tweede plaats voor deze twee pizzagoden in antwerpen, waar altijd wel een of andere studentenkorting te verkrijgen was. Favoriet? Bij Domino’s pizza ongetwijfeld de BBQ Chicken! Bij Giovanni’s eerder de pizza Hawaï.

3. Pasta met ketchup

Afbeeldingsresultaat voor pasta met ketchup

Hangoverfood, anyone?

4. Spaghetteria’s van Knor

Afbeeldingsresultaat voor spaghetteria

Als Aiki noodles voor jou ook niet meer dan een vieruurtje zijn, zit je hiervan tenminste fatsoenlijk vol (voor een half uurtje dan toch). Oh, en uiteraard kocht ik niet deze dure merkversie (tenzij mama en papa boodschappen hadden gedaan), maar wel de geniale witte merkenspaghetteria’s van Carrefour!

5. Spaghetti met kaas en ham van mama

We blijven in de pastacategorie… Dit was het eerste gerecht dat ik at op het moment dat ik na een halfjaar erasmus terugkeerde uit Israël (waar dit niet kosjer is). Tweede bord, derde bord? Blijven gaan!

6. Kaasbroodjes van Panos

Afbeeldingsresultaat voor kaasbroodje panos

Elke vrijdag ondernam ik net zoals veel studenten na een lange week de trein terug naar huis. Meestal had je dan net je eetlust terug na een dag les met een kater en het avondeten leek nog zo ver weg… Dan maar een snackje onderweg! Toen ik mijn scriptie schreef in het rijksarchief in Brussel, leefde ik op deze dingen, aangezien de Panos het enige in de buurt was en ik de groentes op hun gewone broodjes niet lustte… Aah, memories.

6. Chicken Cajun van Panos

Afbeeldingsresultaat voor chicken cajun panos

Nog meer ultiem hangoverfood: panini chicken cajun van de Panos! Die saus… om duimen en vingers bij af te likken! En, oh, zei er iemand kaas?

7. Meeneemontbijt van Nonius

Foto van De Nonius - Antwerpen, België

Nog zo een legende in het Antwerpse studentenleven: de broodjeszaak Nonius op de Ossemarkt, waar er ’s middags rijen tot buiten staan. Mijn favoriet hier was echter om lekker vroeg voor een meeneemontbijtje te gaan: een croissant, een chocoladebroodje én een broodje met omelet! Vooral bij een ochtendexamen ging ik vaak voor deze formule. Als de lieve verkoper me dan (ondanks mijn frietvethaar) met eens stralende glimlach vroeg of ik ‘boter, peper, zout op het broodje?’ wilde, wist ik nooit of ik moest lachen of huilen van stress!

8. Wraps met mediterraanse rijst

Afbeeldingsresultaat voor mediterrane rijst uncle ben's

Oké, nu komt de meest gênante guilty pleasure van deze lijst. In die tijd maakte ik nog geen wraps met kip en groente (want die lustte ik dus niet), maar gewoon met rijst van Uncle Ben’s: je weet wel van die stoomzakjes! Kwestie van genoeg carbs binnen te hebben, I guess! De variant met paëlla rijst vond ik trouwens ook heel lekker, maar die at ik minder omdat daar meer calorieën in zaten! Wat een bewuste lijner…

9. Stokbroodje met kaas

dsc_1981

Dit is waarschijnlijk het enige op de lijst dat ik nu ook nog heel regelmatig eet! Als je me volgt op Instagram of hier op mijn blog, dan weet je dat Lien en smeltkaas een heel goede combo zijn! Vers broodje de oven in, kip, avocado of tomatensaus erop en de kaas laten smelten… Heerlijk!

3 gedachten over “My favorites: mijn favoriete studentenkost

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s