Eetdagboekje van een weekend (3)

Dit weekend ging ik naar de Efteling, at ik in een veganistisch restaurant en maakte ik een heerlijke winterse stoofpot! Materiaal genoeg om weer een eet- en sportdagboekje te tonen! Gluur gezellig mee op mijn bord!

Vrijdag

Beweging: Verbrand: 2859 calorieën. Ik start de dag met een legworkout en fiets nog even los na de duurloop van de dag ervoor. Daarna vertrekken we naar de Efteling, goed voor 22.338 stappen: een kilometer of 15.
Ontbijt: ik start de dag met een flinke kom warme havermout met appel, rode biet en kaneel! Daarover gaan bosbessen uit de diepvries (die heerlijk opwarmen door de havermout), rozijnen, mango, walnoten en wat stukjes gedroogde abrikoos. Ik zoet de havermout trouwens vaak met 0% suiker grenadine met rode vruchten van Boni voor een lekker smaakje!
Tussendoor 1:  Duizend rijstwafels (naar mijn gevoel) en een appel in de auto.
Lunch: We besluiten het er eens goed van te nemen en te kiezen voor een lekker uitgebreide lunch in het à la carte restaurant Panorama in plaats van een snelle fastfoodhap! Ik ga voor een geitenkaassalade met walnoten, biobrood en croutons (die ik wel laat liggen). Daarbij snoep ik nog een Eftelingbonbon met hazelnotenvulling.
Tussendoor 2: Nog meer rijstwafels en een appel: lekker voorbereid!
Avondmaal: We komen vrij laat thuis en ik besluit scrambled eggs te maken met de zalm die nog in de koelkast ligt en op moet. Daarbij eet ik twee rijstwafels: eentje met abrikozenstroop en eentje met Walden Farms chocolade-pindaboter. Daarnaast eet ik nog een bordje snackgroentjes met dip.
Tussendoor 3: Voor bedtijd eet ik nog een grote kom aardbeienyoghurt met appel en chocoladecruesli. Yep, ik geloof niet zo in late night snacks skippen! Dan word ik met honger wakker en dat wil je niet hebben bij een duurloop.

Zaterdag

Beweging: Verbrand: 2434 calorieën. Ik doe ’s morgens een duurloop van 15,5 kilometer. De rest van de dag fiets ik ook nog behoorlijk wat heen en weer voor de blog.
Pre-ontbijt: Klassieker: mijn pre-running banana!
Ontbijt: Warme appel en rode bieten proats (havermout & eiwitpoeder) na een koude run met aardbeien, druiven en grof gehakte noten! De aardbeien en druiven zijn bevroren, wat een zalig contrast geeft met de warme havermout!
Tussendoor 1:  Ik ga interviewen dus deze skip ik even!
Lunch: Ik eet in Funky Jungle, het vegan eettentje waar ik net een interview over veganisme heb gedaan: courgetti met pesto van boerenkool en walnoten en een chocomousse van kikkerwtensap en pure chocolade als dessert! Daar drink ik Bos Gember-limoen ice-tea bij!
Tussendoor 2: nog steeds vol van de lunch, dus ook mijn tweede tussendoortje skip ik even!
Avondmaal: veganistisch stoofpotje van zoete aardappel, pompoen, pastinaak en kaki-fruit met saffraan, kaneel, kurkuma… Heerlijk exotisch!
Tussendoor 3: Een perenyoghurtje van Vitalinea met een paar versgeplukte walnoten van papa als ik thuiskom!

Zondag

Beweging: Verbrand: 2652 calorieën. ’s Morgens ga ik een rondje rennen met mijn vriend. De rest van de dag help ik in de bloemenzaak van mijn ouders: kilometertjes maken!
Ontbijt: Hazelnoot-nutellamousse met moerbeien en nog wat meer gehakte walnoten bovenop!
Tussendoor 1: Gesneden worteltjes, twee rijstwafels en een frambozenyoghurtje.   
Lunch: veganistisch stoofpotje van zoete aardappel, pompoen, pastinaak en kaki-fruit met saffraan, kaneel, kurkuma… Oh, en kijk naar het verschil tussen de Instagramfoto en de real life!
Tussendoor 2: Magere kwark met een appel, kaneel, aardbeiengrenadine (0%) en nog meer walnoten en hazelnoten!
Avondmaal: Spinaziekaasomelet met 1 volkoren boterham, 1 rijstwafel en een bordje snoepgroente met sambal oelek!
Tussendoor 3: Straks ga ik nog voor wat meer magere kwark, wat diepvriesaardbeien en pompoenpitjes! Zin in!

Een gedachte over “Eetdagboekje van een weekend (3)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s