The Fooddiaries: november deel 1

Marathontraining is gestart! Hoewel de eerste weken eigenlijk geen spectaculaire verandering zijn qua trainingsintensiteit, stoom ik me lichamelijk klaar voor een lange en koude winter buiten trainen! Dat betekent grote porties en comfortfood! Kijk je mee?

Qua ontbijtjes ben ik nog steeds erg into smoothiebowls zoals deze groene vanillespinazie smoothie met lekker veel banaan, deze roze rode bieten perensmoothie met pompoen of de onderste spinazie bosvruchtensmoothie met vanillesmaak. Vooral banaan of vanille(proteïnepoeder) zijn mijn smaakmakers, aangezien niemand houdt van een groene smoothie die echt groen smaakt!

Daarnaast kan je me in de koude dagen wakker maken voor een lekker stukje geroosterd brood bij het ontbijt, liefst met zoet beleg en vergezeld van een grote kom yoghurt met (opgewarmd) diepvriesfruit. Verder voeg ik ook weer de vaste toppings toe: noten, pitten en zaden voor gezonde vetten, geroosterde kikkererwten voor wat extra eiwit en mullberries omdat dit mijn laatste verslaving is!

Een hartig ontbijtje gaat er anders ook wel steeds in: rösti (Zwitserse aardappelschijf) gebakken met champignons en spekjes. Ketchup erbij en klaar! Of een omelet met kaas en dezelfde magere spekjes. Niets mis met wat goede cheesy cost op z’n tijd zoals deze omelet van Popeye.

Nog meer herfstkost: ik noem dit gerecht autumn in a bowl. Het bestaat uit gebakken aardappeltjes en pastinaakblokjes, pompoenblokjes met groene boontjes en een paddenstoelenmix met gebakken spekjes. Hartverwarmend.

Ook lekker in de winter: wentelteefjes met zelfgemaakte aardbeienspread (en groente met dipsaus) en een groot bord met een tonijneistoofpotje, zoete-aardappelfrietjes en een groene salade met paprika.

Ook in de winter eet ik graag salades zoals deze met kidneybonen en tonijn! Rechts zie je eentje met kikkererwten, gebakken kip en mandarijn (voor en na het door elkaar husselen).

Ik maakte nog meer salades deze afgelopen twee weken, waaronder deze met filet de saxe en gegrilde asperges. Aan de smaak van asperges moet ik nog even wennen, maar ik denk dat ik het na een paar keer proberen wel wat meer zal lusten! Verder brood met mango-erwtenspread, een salade en kippensoep en een kippensalade met … pannenkoeken! Runner needs her carbs. 

Nog wat meer foto’s van mijn favoriete maaltijd: ontbijt! Heel eenvoudig: yoghurt met fruit en allerlei uit het toppingskastje en mango-erwten-pompoentaartje uit de oven, waar ik uiteindelijk ook een hele zooi overheen gooide.

Foodprep maaltjes! Courghetti carbonara met extra groente (rechts onder) en bonenvisstoofpotje met gegrilde herfstgroente!

Winterse smoothiebowls met pompoen, rode biet, vanille smart protein en fruit zijn erg in trek hier, al durf ik ze wel eens warm te maken voor ik ze eet met dit koude weer! Blijft lekker!

dsc_0275

Voor de verandering ging ik ook nog even uit eten zoals jullie al in mijn fooddiary van vorig weekend konden zien! Ik koos voor de kikkererwtenpannenkoek met aardappel, kaas en salade! Mijn tafelgenote ging voor de zoete pannenkoek met fruit en scrambled tofu. Allebei toppertjes, alleen een beetje veel zout! Willen jullie dit adresje in Antwerpen ook leren kennen? Laat het weten in de reacties!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s