Eetdagboekje van een weekend (2)

Normaal verschenen er op maandag altijd plogs, maar vorige week koos ik voor het eerst voor een eet- en sportdagboekje. Dat werd zo goed onthaald (lees: views going up) dat ik besloten heb, vanmorgen voor jullie nog een eetdagboek te posten! Ik lees dat zelf trouwens ook echt graag op andere (food)blogs, dus ik snap jullie volledig! Hier gaan we!

Vrijdag

Beweging: Verbrand: 2063 kcal. Legworkout van YouTube in de ochtend met een half uurtje cardio erna. Ook fiets ik heen en weer naar het werk (2 maal 5 k).
Ontbijt: yoghurt met tropisch fruit, gedroogde kokosnoot, moerbeien, geroosterde kikkererwten en wat hazelnoten en pompoenpitten. Daar eet ik nog twee pannenkoeken bij met Walden Farms abrikozenjam.
Tussendoor 1:  Enkele babyworteltjes, surimi, een rijstwafel en twee mandarijnen: zo ongeveer alle snacks die er aan het einde van de week nog over waren.
Lunch: Nog meer minipannenkoeken en een grote salade met gebakken kip met sesamdressing.
Tussendoor 2: een bakje skyr bosbes van de Lidl (nieuw! Zo lekker en 55 kcal/100 gram!) en een appeltje.
Avondmaal: Een kom kippensoep en twee boterhammen met mango-erwtenspread met wat groentjes met dip. Die nieuwe sambal oelek was zo pikant!
Tussendoor 3: een kommetje vetvrije Griekse yoghurt van Boni (170 gram) met wat fruit en Lioncornflakes (chocolade-caramel) van mijn vriendje! Lekker!

Zaterdag

Beweging: Verbrand: 2784 kcal. Ik loop een 15 k doorloopje in de ochtend! Verder wandel ik ook heel wat rond in Antwerpen op weg naar mijn fooddate met Lauren!
Pre-ontbijt: 1 banaan voor het lopen.
Ontbijt: Een stevige kom (tas) havermout met mango, aardbeien, geroosterde hazelnoten en kikkererwten, kokosnootchips en gedroogde papaya.
Tussendoor 1: Ik ben aan het shoppen, dus die skip ik even!
Lunch: Ik lunch samen met Lauren bij The Wild Project in Antwerpen: ik ga voor een kikkererwtenpannenkoek met kaas, aardappelen en een salade van venkel. Daarbij drink ik een versesinaasappelsap met kaneel en cayennepeper. Heel erg verrassende, maar goede combo!
Tussendoor 2: Als ik uit eten ga, zijn de porties voor mij meestal wat klein. Onderweg naar huis, eet ik nog een appel en later een potje Griekse yoghurt met de nieuwe chocolade- en hazelnotencruesli met Stevia van Delhaize die ik uittest (maar 4g suiker/100 gram)!
Avondmaal: Salade met groene asperges, filet de saxe, champignons en wat rijstwafels.
Tussendoor 3: We gaan naar een voorstelling voor mijn werk! Ik eet nogal wat appelmuntjes om te vermijden dat ik ga kuchen tijdens de voorstelling en later nog twee potjes fruityoghurt van Vitalinea thuis met enkele hazelnoten.

Zondag

Beweging: Verbrand: 2400 kcal. Ik ga in de ochtend 5 k lopen met mijn vriendje als herstelloopje. Daarna doe ik nog wat planking en buikspieroefeningen. Ik werk op zondag opnieuw bij mijn ouders in de zaak en leg daar ook de nodige kilometertjes af.
Ontbijt: Ik neem een taartje mee van erwten, mango, cottage cheese, ei en pompoen. Erg geslaagd! Ik gooi er zoals altijd wat toppings op zoals gedroogd fruit, diepvriesfruit, geroosterde noten,…
Tussendoor 1: 2 yoghurtjes van Vitalinea (ananas en framboos, yum!) en mijn gebruikelijke worteltjes.
Lunch: Salade met groene asperges, filet de saxe, champignons en wat rijstwafels.
Tussendoor 2: 1 smartbar chocolade!
Avondmaal: ik maak courghetti carbonaro met extra groente zodat ik de dag erna meteen ook wat heb voor de lunch.
Tussendoor 3: Na dit blogje ga ik nog voor een bakje Vitalinea aardbei met chocolade granola met stevia van Delhaize! Zoveel zin in!

2 gedachten over “Eetdagboekje van een weekend (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s