My favorites: Mijn favoriete ochtendritueeltjes

Ben je net zoals ik een echt ochtendmens? Of wil je dat graag worden? Omarm het vroege uur waarop de dag nog zoveel mogelijkheden heeft door een paar vaste ritueeltjes aan je routine toe te voegen waardoor de ochtend je favoriete moment van de dag wordt! Hieronder vind je de mijne!

20161016_074806

1. Een fijne wekker (waardoor ik meteen opsta)

Happy, Soon we’ll be found, best day of my life… Heel wat van mijn favoriete liedjes, zowel rustig als oppeppend, zijn ’s morgens al de revue gepasseerd. Momenteel staat Bailando al een paar maanden geprogrammeerd: meteen een zuiderse sfeer in de ochtend.

2. Een goede workout

Als je me volgt op Instagram of hier op mijn blog, weet je dat ik elke ochtend start met een goede workout: drie tot vier keer per week is dat een rondje lopen, maar ook op de andere dagen, ga ik graag voor wat cardio of een lekkere YouTubeworkout. Het geeft me het gevoel dat ik zelfs voor 8 u in de ochtend al wat gepresteerd heb! Hiervoor leg ik altijd mijn spullen de dag op voorhand klaar: als ik ’s morgens nog op zoek moet naar bananen in de fruitschaal is de kans te groot dat ik terug in bed beland.

3. Sociale media.

Instagram, Facebook,… ik eindig mijn workout altijd met een rondje losfietsen en neem intussen het nieuws, de sociale media, het weer en mijn mailbox al even door. Ik plan dat bewust in na mijn workout: zo heb ik niet het gevoel dat ik tijd verspil door in bed te liggen snoozen en met mijn telefoon te spelen. Ook bekijk ik alles pas na het sporten om mijn hoofd lekker leeg te maken.

4. Tijd voor douche en verzorging

Ook hiervoor neem ik graag de tijd: een warme douche na het lopen, een goede handcrème die mijn droge handen na de koude wind aanpakt… Het voelt als een beloning na de workout! Mijn kledij ligt wel altijd de dag ervoor klaar, zodat ik daar geen tijd meer aan kwijt geraak.

DSC_1260

5. Theetijd!

Helemaal fris en fruitig is het bijna tijd voor mijn favoriete ochtendritueel: ontbijt. Terwijl ik dit klaarmaak, zet ik al een grote mok (750 ml) thee. Momenteel zijn mijn favorieten green coconut, vanille-aardbeienthee en cassis! Zo lekker om iets warm te drinken na het lopen buiten!

dsc_0168

6. Ontbijt!

Helemaal fris en fruitig is het bijna tijd voor mijn favoriete ochtendritueel: ontbijt. Dat staat altijd de dag op voorhand klaar (op werkdagen), maar de toppings op mijn havermout/yoghurt/smoothie bowl voeg ik pas de ochtend zelf toe omdat de noten en geroosterde kikkererwten anders niet crunchy genoeg blijven. Regelmatig eet ik ook toast, die natuurlijk ook pas in de ochtend geroosterd en gesmeerd kan worden.

7. Even een boekje lezen

Mijn huisgenoot of vriend ontbijten meestal niet op hetzelfde moment (of zijn er niet), waardoor er zelden gezelschap is aan de ontbijttafel. Hoe ongezellig dat ook klinkt: ik vind dat absoluut niet erg! Ik beschouw mezelf als een ochtendmens, maar uitgebreide gesprekken zijn er op een vroeg uur toch niet altijd bij. Laat me lekker maar even mijn ding doen! En dat ding is lezen! Na al de verplichte lectuur op de universiteit geniet ik er nog steeds enorm van om mijn eigen boeken weer uit te kiezen. Gemiddeld verslind ik er zo 1 à 2 per week tijdens het eten! Niet erg mindfull, but I coudn’t care less!

8. Huishoudelijke ‘stuff’

Als er dan nog tijd over is, pak ik graag nog enkele huishoudelijke klusjes aan voor vertrek: de was uithangen, boodschappentassen klaarzetten… Daar kan ik tijdens het werk een hele dag tegenop kijken als het ’s avonds nog moet gebeuren! Dit helpt! Daarna spring ik op de fiets en vertrek richting werk. Dat gebeurt ongeveer 2,5 uur na het opstaan: heerlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s