Eetdagboekje van een weekend

In The Fooddiaries post ik regelmatig mijn gerechten die ik naar binnen werk, maar af en toe kreeg ik van jullie de vraag of ik echt zo’n kleine/grote porties eet, wat ik als tussendoortjes eet of precies eet in 1 dag. Wel, hier is het antwoord op al die vragen in een driedaags eetdagboekje van het afgelopen weekend! Ook vermeld ik de hoeveelheid sport/beweging erbij, die ik normaal track met mijn FitBit Charge HR. Ik ben namelijk nogal een gewoontedier, waardoor mijn hoeveelheden qua eten niet altijd aangepast worden aan de energie die verbruikt is. 

Vrijdag

Beweging: Verbrand: 2244 kcal. 13 k duurloop + 40 min. heen en weer fietsen naar het werk.
Pre-ontbijt:  1 banaan voor het lopen
Ontbijt:  Rode biet smoothiebowl met appel en spinazie + bosbessen, geroosterde kikkererwten en mullberries bovenop.
Tussendoor 1:  Babyworteltjes, 1 appel en 2 rijstwafels
Lunch: salade met kikkererwten, mandarijn, gegrilde kip en wat surimi
Tussendoor 2: 1 bak magere kwark appelkaneel van Boni en 1 zakje gedroogde peer van de Action
Tussendoor 3: kersentomaatjes met chillisaus en een bak bevroren druiven
Avondmaal: We eten vrij laat, vandaar mijn derde tussendoortje na de fietstocht van werk naar huis en een hectische boodschappentrip! We eten bij Bastiano Bonheiden. Vooraf eet ik (lekker veel) krokant vers brood met olijfolie en peper en zout. Daarna eet ik de salade met gegrilde herfstgroente, veel burrata (zo lekker als die smelt op de groente) en foccacio.
Tussendoor 4: een bakje yoghurt met (diepvries)aardbeien.

Zaterdag:

Beweging: 2741 kcal. In de ochtend doe ik een workout van anderhalf uur met wat stretching ertussen om mijn spieren los te maken na de duurloop van de dag ervoor. Daarna staat er een dagje shoppen met mijn vriend op het programma: dubbele workout dus!
Ontbijt: Vanille smoothie bowl met komkommer en rode biet met tropisch gedroogd fruit (kokosnoot, papaya,…), bevroren tropisch fruit en geroosterde kikkererwten bovenop.
Tussendoor 1: Enkele hapjes tijdens het boodschappen doen in de Colruyt: even teruglopen voor een tweede portie: so guilty! 
Lunch: Rösti met spekjes en champignons en een grote portie groente met dipsaus!
Tussendoor 2: Een appel in stukjes met kaneel, Griekse yoghurt en lekker veel rozijntjes en noten. Oh my, apple pie!
Avondmaal: Zoete aardappelfrietjes met een tonijneistoofpotje en een salade erbij.
Tussendoor 3: Enkele zuurtjes bij mijn ouders thuis en nog wat ananasyoghurt. Normaal neem ik een uitgebreide avondsnack, maar om 1 of andere reden heb ik geen honger. Gebeurt zelden!

Zondag

Beweging: 2985 kcal! Wat een dag! Ochtendloopje van 15 kilometer als eerste marathontraining! Spannend! Daarna nog een kwartiertje planken en stretchen. Vanaf 8u30 sta ik in de zaak van mijn ouders om een hele dag bloemstukken te versleuren voor Allerheiligen. Nogmaals 10 kilometer erbij aan heen-en-weergeloop.
Pre-ontbijt: 1 banaan voor het lopen.
Ontbijt: Groene smoothie met banaan, spinazie en appel, vanille proteïne en weer lekker veel toppings: geroosterde kikkererwten, tropisch fruit (ingevoren en gedroogd), lion cornflakes van mijn vriendje!
Tussendoor 1: zuurtjes, babyworteltjes en ananasyoghurt. Lekker!
Lunch: Salade met tonijn en kidneybonen en vanille balsamicodressing:
Tussendoor 2: 1 smartbar chocolade en nog wat zuurtjes.
Avondmaal: Zoete aardappelfrietjes met een tonijneistoofpotje en een salade erbij.
Tussendoor 3: Zo meteen een grote pot nicecream/bananenproteïn fluff want ik heb nog reuzehonger!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s