The fooddiaries: oktober (deel 2)

Deze maand train ik op een lager pitje tot de marathontraining die overmorgen start! Door de kou heb ik echter toch een pak meer honger dan in de zomer! Leuker voor jou want zo valt er in mijn tweewekelijks eetdagboek heel wat meer te zien! Kijk je mee?

We gaan er meteen flink tegenaan met enkele porties proats (havermout met eiwitpoeder vanille en appel en rode biet) met lekker veel toppings (gedroogde mullberries, aardbeien, ananasstukjes, geroosterde kikkererwten en wat noten/pitten/zaden). Die thee met vanille en aardbeien van het Duitse Theekanne is trouwens nog steeds mijn favoriet!

Bijzonder lekker, dit havermoutappeltaartje! Het recept hiervan kwam woensdag online!

Veel experimenten met pompoen ook deze week, waaronder pompoenhavermoutjes met gezoute karamel! En een pompoenvanilleparfait met aardbeien ertussen

dsc_0723

En pompoensoep met brood met avocado en brood met abrikozenjam!

Experimenten met rodebietenspread! Erg lekker met aubergine en geroosterde kastanjes, ook op een pizzawrap.

De rest van de spread ging daarna door een salade met avocado en geroosterde aubergine, met wat roasted chickpeas on top voor een lekkere crunch!

Ik had al heel erg lang weer zin in zalmrissotto met champignons en wortel, dus maakte ik die met dillemosterdsaus! En een groente salade met tomaatjes in vanille-aardbeiendressing erbij voor wat green power.

20161015_144212

We kregen nog een paar dagen lekker weer, waaronder een heerlijke zondagnamiddag die gewoon smeekte om froyo. Met aardbeien. En Oreo’s. Perfect in balans!

Ik ben tegenwoordig helemaal ‘into’ groene smoothie bowls zoals degene die je hierboven ziet: de linkse is met spinazie. Rechts onderaan eentje met erwtjes! Voor de moeilijke eters onder ons (zoals ikzelf): ze smaakten beiden zalig naar vanille! Een van mijn andere favoriete ontbijtjes is de gezonde versie van het ‘English Breakfast’ met een eitje, bonen in tomatensaus en veel porcini, de lekkerste paddenstoelen, naar mijn mening.

‘Breakfast for dinner’ doe ik minstens twee keer per week, maar dan met een extra portie groente erbij! En een rijstwafeltje zoals hierboven. Rechts zie je dan weer een spinaziekaasomelet met pompoensoep! Herfstvoer!

Maandagse foodprep van deze week: zuurkoolpuree met vegetarisch gehakt en geroosterde broccoli en courgette.

Dit weekend experimenteerde ik ook met wat nieuwe dingetjes zoals deze vis met zoutkorst uit de oven. Ook maakte ik nog eens zelf broodspread: groene erwtenspread met gegrilde kip! Erg geslaagd!

Het lijkt alsof ik niets anders heb gedaan dan eten de afgelopen twee weken. Zo ging ik ook ontbijten bij Charlie’s in Antwerpen met Lauren! Ik koos voor het brood met groentetapenades en een zacht gekookt eitje. Vooral het notenbrood vond ik erg lekker! Ik proefde ook even mee van de zoete pasta’s van Lauren: de hazelnotenspread vond ik erg lekker! Vooral als je het met een lepeltje recht uit het potje eet!

 

2 gedachten over “The fooddiaries: oktober (deel 2)

  1. Haha zalig! Uw foto’s van ons ontbijt bij Charlie’s zijn beter gelukt dan die van mij. Misschien moet ik ook eens op de stoel gaan staan. 😉 Ik ben ook beginnen experimenteren met pompoen! Zooo lekker!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s