7 kleine tips voor grote porties!

Ik kom uit een familie van grote eters… Wie mij volgt op Instagram of regelmatig een van mijn fooddiaries bekijkt, zal dat al wel gemerkt hebben. Toch slaag ik er de laatste tijd steeds vaker in me niet steeds te overeten. Akkoord: dat gebeurt iedereen wel eens en soms kan het deugd doen om eens lekker (in gezelschap) door te eten. Maar toch: als je weer eens met gezwollen buik met de broekknop open ligt, bekijk dan eens deze tips!

  1. Eet eens uit een kleiner bord.

Wist je dat eten uit een klein bord ervoor zorgt dat je automatisch minder eet omdat je hersenen sneller signalen geven dat je genoeg hebt? Leg je boterhammen dus niet op een gigantisch wit bord, waarop ze net kabouterporties lijken! En kies liefst voor een kleur van bord die afsteekt bij je eten: spaghetti bolognaise uit een rood bord staat bij mij garant voor gesprongen knopjes.

dsc_2080

2. Eet met stokjes

Een iets trager tempo, kleinere hapjes en meer besef van wat je in je mond stopt. Yep, dit helpt!

20160828_084759

3. Snack op iets gezond terwijl je kookt

Ben jij iemand die net als ik graag al een hapje naar binnen speelt tijdens het koken? Zorg voor wat rauwe snackgroentjes met dip tijdens het koken. Het vermijdt dat je het halve diner al ophebt voor je aan tafel gaat en stilt de eerste honger waardoor je wat trager en bewuster eet tijdens je eigenlijke avondmaal.

DSC_0778

4. Vergeet niet te drinken.

Ons lichaam haalt dorst en honger wel vaker door elkaar. Vergeet dus niet om vooraf of tijdens je eten voldoende te drinken door water, koffie of thee. Zo heb ik standaard een glas suikervrije grenadine en een grote mok thee bij mijn eten staan! Nadeel? Kort na het eten volgt er standaard een sprintje naar het toilet.

5. Vermijd frisdrank tijdens je maaltijd.

Wist je dat je gemiddeld zeven procent meer eet als je frisdrank bij je maaltijd drinkt? De moeite waard om eens te testen of dat bij jou het geval is!

20161016_123022

6. Zet de kookpotten niet op tafel.

De kookpotten blijven bij mij altijd op het aanrecht staan. Zo denk je eerst twee keer na alvorens een tweede maal op te scheppen! Als je dan nog eens uit kleinere borden eet, ben je je al een pak bewuster van de grootte van je portie. Uitzondering: English breakfast! Dat eet ik zo uit de pan als ik het alleen voor mezelf maak! Waarom? Spiegeleieren heel uit de pan krijgen… Nope…

7. Vries je restjes meteen in

Zo lang het voor je neus staat, blijf je eten… Tenminste, dat is wat ik doe! Laat restjes niet op het aanrecht of ergens anders in het zicht staan. Als ik mezelf ken, ben ik een paar minuten later meteen de potten aan het schoonmaken door zelf alles op te eten. Ik zorg er altijd voor dat restjes meteen klaarstaan voor de lunch op het werk de dag erna. Als ik dan aan het snaaien ga, heb ik de ochtend erop geen lunch… Dat werkt! Echt veel over? Gooi alles meteen de diepvries in zodra het enigszins afgekoeld is.. Half bevroren spaghettisaus staat bij niemand hoog op het favorietenlijstje.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s