Plog: een dagje in de bloemenzaak

Ploggen: niet te veel zeuren, maar een fotoverslag van een dag gegrepen uit mijn leven zonder al te veel Instawaardige bewerkingen. Normaal maak ik mijn plogs op zaterdag, maar halverwege de dag besefte ik dat foto’s maken nog niet gebeurd was. Dan maar een zondagplog: een rustig dagje waarop ik zoals gewoonlijk bij mijn ouders aan de ontbijttafel kan aanschuiven en daarna een zondagshift in hun bloemenzaak draai. 

Goeiemorgen! Even wakker worden in mijn lange ruitjespyjama in mijn ouderlijke huis. Lekker warm met een lekkere mok thee bij de kachel die nog nagloeit! Ik start de dag met een aflevering Toddlers and tiara’s terwijl ik een rondje stretchen van 5 minuten houd. Yep, af en toe hersenloze televisie kijken, heb ik echt nodig.

Daarna schuif ik aan tafel met twee glaasjes zelfgemaakte overnight carrot cake oats. Ze zagen er overigens niet zo mooi uit als hier op de foto, aangezien ik deze glaasjes hierna in een bakje gooide om mee te nemen naar huis.

Na een rustig ontbijtje ga ik mij snel omkleden. Outfit of the day? Mijn A Ka So trui! Mooi is ie, he! Mijn hoofd staat er op deze make-uploze zondagochtend even niet op en dat is met reden! Slaaphoofd!

Zijn we weer: nog even rustig op de parking voor de orde van de dag aanvangt.

In de keuken haal ik snel een koffie met Steviadruppeltjes met karamelsmaak! Die zijn calorie- en suikervrij, maar geven toch echt een zoete touch aan je koffie die ik echt nodig heb. Ik dronk trouwens tot twee weken geleden nooit koffie, maar opeens kwam daar verandering in. Blijkbaar moet je dat echt leren drinken…

Even een smartbar tussendoor: cookiesmaak!

De voormiddag vliegt voorbij en al snel is het lunchtijd. Ik heb nog een portie van een van mijn nieuwe favoriete gerechten in de diepvries zitten: broccoli met tomatenkaassaus en couscous erdoor. Daarbij nog een grote kop bosbessenthee (in Monsters Inc. mok) en een glas aardbeienlimonade. Bij de lunch lees ik even verder in Paaz, een heftig boek over het leven in de psychiatrie. Inmiddels (9 uur later) is het uit en ik vind het best wel een aanrader!

Daarna is het tijd voor wat fotowerk: de gigantische herfstkrans die mijn broer maakte, moet op de foto voor de Facebook van de zaak. Het is even zoeken om het hele ding erop te krijgen, maar vanop de eerste verdieping van de zaak lukt het uiteindelijk.

Om 15u is het sluitingstijd! Ik ga nog snel even de laatste tomaten in de groentetuin van mijn vader veroveren. Heerlijk, die herfstsfeer!

Het mag dan officieel herfst zijn: buiten is het 20 graden! Als ik terug in Mechelen aankom met de trein, heb ik even moochie nodig! Met oreo’s en aardbeien: mijn favoriete combo.

Het lijkt alsof deze plog alleen uit eten bestaat. Ik blijf nog even van het zonnetje genieten in de stad, alvorens thuis een korte workout te doen terwijl ik de blog van Annemerel lees en de resultaten van de Amsterdam marathon doorloop: wat een toppers allemaal. Daarna is het etenstijd!

Op het menu: een salade met rodebietenspread, avocado en gegrilde aubergine. Daar gaan nog wat boterhammen bij. Uiteindelijk gooi ik er voor de crunch nog wat geroosterde kikkererwten over.

De rest van de avond was niet zo fotowaardig: ik ging lekker uitgebreid in bad, alvorens me op de was te storten met de meest recente aflevering van Call Boys. Nog even ontsnappen voor de drukke werkweek weer begint! En het wordt een heftige, maar daarover kunnen jullie uiteraard volgende week of op Instagram meer over lezen!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s