The fooddiaries – oktober (deel 1)

Er is geen ontdekken meer aan: de zomer is voorbij. Aan de ene kant kunnen we daarover klagen en rillen, maar nog beter is om de gezelligheid in huis te halen na een dagje met een frisse neus. Ook op tafel staan er andere gerechten klaar: warme havermoutjes, kruidige stoofpotjes en sloten thee stonden de afgelopen dagen op mijn menu. Kijk je mee?

dsc_2308dsc_2310dsc_0168dsc_0140dsc_0207dsc_0108

Bijster origineel ben ik de laatste tijd niet met mijn ontbijtjes: heel veel yoghurt met fruit, havermout met fruit of proats (havermout met proteïnepoeder), die ik dan rijkelijk versier met nog wat meer fruit, noten, gedroogde appel en geroosterde kikkererwten. Zo. Lekker. Echt mijn favoriete maaltijd! Daar drink ik meestal een theetje bij en vaak ook nog een extra boterham met Walden Farms chocolate peanutbutter of Walden Farms abricot spread 0%.

dsc_0253dsc_2377

Even tijd voor wat meer originaliteit: green smoothie bowls en chia beetroot glaasjes! Die doe ik dan meestal in twee porties, die ik toch lekker allebei zelf opeet!

dsc_0127

En ik maakte ook een ontbijt pizza met pindakaas en vijgen (en een beetje chocolate spread). Zeer geslaagd: ik heb de vijgen dit seizoen helemaal ontdekt!

dsc_0112dsc_0149

Deze week maakte ik ook zelf lekker pizza om koolhydraten te stapelen voor de halve marathon! Daaronder zie je broccoli in een tomatensaus met kaas en couscous. Nog meer carbloading terug, maar wel erg lekker! Kaas maakt alles beter.

dsc_0160dsc_0083dsc_0089dsc_0233

Vegetarische amércain préparé voor op de boterham: check! Het recept is wat vergelijkbaar met dat van de zoete wortelspread. Zeer lekker en magerder dan de versie uit de supermarkt. Daarnaast maakte ik ook nog wat nazomersalades, zoals deze met meloen uit de tuin van mijn vader en gebakken toscaanse aardappeltjes. De onderste, met gebakken vis, kidneybonen en olijven, was mijn favoriet! Zeer handig om mee te nemen.

dsc_0176dsc_0192dsc_0263

Het wordt kouder, dus ook de pompoenpuree is terug, deze keer met spekjes en herfstgroentjes uit de wok. Heel lekker en hartverwarmend! Daarnaast maakte ik deze mangotomatensalsasoep. Klinkt als een vreemde combo, maar ik verzeker je dat ze zeer lekker is. Na wat verbeteringen, wil ik dit recept graag op de blog!

dsc_0281dsc_0385-001dsc_0305dsc_0297

Weer wat ontbijtjes. Ik maakte deze week ook een smoothiebowl met bosbessen, appel en rode biet. Wat een lekker kleurtje, hè! Daarnaast maakte ik ook verschillende malen mijn nieuwe favoriet: bloemkoolrijstepap met saffraan en kurkuma. Lekker en heel ontstekingsremmend, wat ik in deze donkere dagen wel kan gebruiken!

dsc_0290dsc_0366

Weekendlunches zijn meestal lekker simpel: Zwitserse aardappelrösti met champignons en ei (met salade en thai hot sauce) en een lekkere omelet met zalm, dille en ruccola.

dsc_0405-001dsc_0413

Ook lekker: een gerechtje dat eigenlijk uit drie gerechten bestaat: warme geroosterde groenten uit de oven (aubergine, wortel, bloemkool en wortel), linzen met saffraan, citroensap en kaneel en kipkebap met champignons en rode paprika. Dit is ook echt een topper voor ‘Lunch on the go’ als je over een microgolfoven op het werk beschikt.

dsc_0515

We sluiten nog even af in schoonheid met deze bijzondere pizza die ik tijdens een interview met een Italiaanse chef voorgesteld kreeg: geen tomatensaus, maar wel stracciatellakaas en enorm veel smaak! Zondag komt het interview normaal online met lekker veel foodpics ertussen: eentje om naar uit te kijken!

 

2 gedachten over “The fooddiaries – oktober (deel 1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s