My favorites: mijn favoriete (sportieve) dates

Er bestaat geen twijfel over: mijn lief is geen hardloper. Die kijkt op mijn regenachtige trainingsdagen met een geamuseerd lachje toe hoe ik me uit bed sleep. Een doorwinterde gymaddict dan? Ook niet. Toch gaat hij regelmatig toch een sportieve uitdaging aan: sporten is namelijk ook iets wat je samen kan doen!

Maak je geen zorgen: je zal hier geen foto’s zien van ingewikkelde duohandenstandposes die vooral op Instagram erg leuk lijken. Ik wil jullie inspiratie geven door zeven actieve uitstapjes te kiezen die je perfect samen met je vriend(in) kan doen! Sommige activiteiten heb ik zelf al uitgetest, anderen staan nog op de wishlist!

  1. Verken een nieuwe stad per fiets

DSCN1603

Wij trokken er in Lissabon samen met de fiets op uit! Dat is niet alleen sportief, maar je ontdekt ook een groot deel van de stad zonder autostress en komt in verkeersvrije wonderlijke hoekjes terecht! Tegelijk ben je minder beperkt in afstand dan te voet!

2. Ga hiken

DSCN1438

Wandelen is het nieuwe lopen, toch? Samen een uitdagende wandelroute overwinnen, kan een echte overwinning zijn! Bovendien krijg je de kans om lekker bij te praten, elkaar aan te moedigen… en nieuwe talenten te ontdekken. Zo kwam ik tot de conclusie dat kaartlezen (lekker cliché) absoluut mijn ding niet is, terwijl mijn vriend er gelukkig wel wat talent voor heeft!

3. Ga zeilen of kajakken

Afbeeldingsresultaat voor funny meme kayaking

Deze activiteit is misschien voor de iets meer avontuurlijke types onder ons, maar samen met je date het water opzoeken kan erg fijn zijn! Je hoeft trouwens niet meteen in recordtempo het kanaal over te steken om samen sportief plezier te maken: een uurtje waterpedalo of de rustige afvaart van een kabbelend riviertje per kajak kunnen evengoed dolle pret opleveren. Vergeet elkaar trouwens niet in te smeren want de zon op het water zorgt voor een hoge risicofactor wat betreft zonnebrand! En alle excuses zijn goed om aan je lief te zitten, nietwaar?

4. Volg danslessen

Ben je al wat langer samen? Mag er terug wat meer vuur in je relatie gebracht worden? Wat zou je zeggen van een passionele tango of salsa samen? Dansen is bij uitstek een activiteit vol fysieke aantrekkingskracht, wat je relatie alleen maar ten goede kan komen. En die verbrande calorieën? Die krijg je er gratis en voor niets bij!

5. Samen koken

download

Tegenwoordig zijn er overal heerlijke gezonde recepten terug te vinden: op internet, maar ook in magazines en reclamefoldertjes neemt de ‘health’-trend het over. In plaats van op restaurant te gaan, kan je ook de touwtjes zelf in handen nemen en samen lekker gezond koken! Verbaas hem met je kookkunsten of lach samen om jullie kookflaters; het kan niet anders dan heel gezellig worden. Bij de gezonde leftover lunch voor de dag erna, kan je meteen aan je collega’s laten zien wat voor een kooktalent je (nieuwe) lief heeft.

6. Paintball!

Afbeeldingsresultaat voor heath ledger julia stiles paintball

Al wie ooit Ten things I hate about you en de legendarische paintballscène tussen Julia Stiles en Heath Ledger zag, weet dat paintballen de meest romantische activiteit ever is. Wel even controleren of er geen onverbeterlijk competitiebeest in je lief schuilgaat: niemand wil na een dateweekend als een halve smurf op zijn werk verschijnen.

7. Breng samen een bezoekje aan een pretpark.

Afbeeldingsresultaat voor couple theme park meme

Enig idee hoeveel stappen je in een gemiddeld dagje Disneyland of Efteling zet? Ik ook niet, maar mijn benen vertellen me telkens weer aan het einde van de dag dat het er heel wat waren! Om over al die adrenaline nog niet te spreken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s