The fooddiaries: september (deel 2)

Marathontrainingen… Daar ga je porties van eten die je oma je zelfs niet opscheppen kan! Klaar voor een diary vol lekkers? Deze twee weken kookte ik vooral zelf en stonden er eens wat minder restaurantbezoekjes gepland. Ook lekker en misschien nog wel leuker voor jullie om wat inspiratie op te doen. Kijken jullie mee?

dsc_1975dsc_2112dsc_2104

Wat ontbijt betreft, ontdekte ik deze week amandelmelk-jelly! Ontzettend lekker en per jelly slechts een kleine 40 kcal per portie. Dit vulde ik aan met veel fruit en enkele stukjes rode biet (die kleur!), yoghurt en heel wat toppings.

dsc_1996dsc_2007dsc_2218

Ik maakte nog eens proteïn fluff: de aardbeienvariant met banaan zodat het een soort mix werd van bananijs en fluff. Erg lekker! Hetzelfde glas ook nog eens vanboven zodat je de massa bevroren fruit bovenop kan zien. Ik hou van eten zo’n wijnglazen: dan voel ik me net alsof ik een toetje als ontbijt eet in een of ander behoorlijk fancy restaurant. Daarnaast ontdekte ik ook suikervrije marshmellows met stevia deze week. Zo lekker als topping, vooral als je het kommetje even opwarmt, waardoor de snoepjes zowat smelten. Over de broodspread meer hieronder.

dsc_2193dsc_2182dsc_2179dsc_2174

Ik ben niet zo van de broodspreads uit de supermarkt: vooral de hoeveelheid mayonaise die daarbij gebruikt wordt, stoort me. Zodus maakte ik zelf deze kruidige wortelspread met cottage cheese als basis. Echt supergoed gelukt! Daarnaast zat ik duidelijk nog steeds in de kaasfase: zelfs zoete pannenkoeken krijgen een laagje. Ik at trouwens behoorlijk wat pannenkoeken deze week. Er werd mij verteld dat die erg goed zijn voor marathonlopers en waarom zou je zo’n goede raad negeren? Ik maakte er salade met bosvruchten bij! Lekker, zeker met een zoete dressing om het ietwat zure van de besjes uit te balanceren.

dsc_2067dsc_2080dsc_2096

Deze week maakte ik ook heel wat Oosters geïnspireerde gerechten zoals deze noedelwok of deze kipkebab met groente en brood. De kebab ging de halve week mee als lunch naar het werk.

dsc_1981dsc_2010

Ook kaas en avocado gaan prima samen. Als ik brood eet, kies ik ook altijd voor wat rauwe groentjes met dip ernaast zodat ik zeker niet met honger van tafel ga. Oh, en ik ging toch een keertje uit eten naar de Via Via, waar ik koos voor deze overheerlijke salade met vijgen, zongedroogde tomaten en kaas (waarvan ik maar 1 gigantische plak opkreeg). Erg lekker en hoe mooi is die geschreven tekst?

dsc_2201dsc_2221dsc_2237dsc_2246

Vorige vrijdag kreeg ik dit gigantische pakket van Steviala binnen, waarvan ik de suikervrije marshmellows die avond zelf nog uitteste (en de volgende ochtend, zag je hierboven al). Verder ging ik die dag toch nog een keertje uit eten: mijn eerste açai bowl bij Divers, al ben ik toch meer van de grotere lunches.’s Avonds had ik daardoor wel erg veel honger, dus maakte ik zelf pizza met een wrap! Deze is maar 220 kcal en zo lekker dat ik er wel een recept van online moet plaatsen! Die komt er snel aan!

dsc_2299dsc_2310dsc_2380

Nog meer ontbijtjes. Ik werkte weer heel wat met rode bietjes! Het eerste en het tweede ontbijtje zijn eigenlijk hetzelfde: yoghurt met eiwitpoeder, aardbeien en bietjes. Op de tweede heb ik er een Lienportie aan toppings toegevoegd, maar ik wilde eerst de mooie kleur laten zien! Oh, en ik maakte ook nog eens appelbietenchiapudding. Soms verspreid ik dat over twee glaasjes: een ontbijtfeestje voor mezelf.

dsc_2275

Deze saffraan bloemkoolhavermout was TE LEKKER! Het receptje is vergelijkbaar met dat van de rijstepap hier, maar ik verving het eiwitpoeder en de banaan door havermout en Steviala Kristal Sweet voor een zoete touch. Daarna gingen er nog saffraan en kaneel door!

dsc_2260dsc_2287dsc_2293

Nog wat avondmaaltjes. De warme peer met tonijn, glasnoedels in zoetzure saus was een verrassend goede combo! Verder op het menu stond deze gembercouscous (deels gemaakt van bloemkool) met champignons en hamblokjes met courgettetomatensaus. Die ging ook mee in bakjes naar het werk.

dsc_0043dsc_0056dsc_0077

Deze MOEST ik jullie op de valreep nog laten zien! Afgelopen woensdag stond er een eventje van kledingmerk A Ka So op de planning. Zij verzorgden een heerlijk Ethiopisch avondmaal, volledig in lijn met de Ethiopische inspiratie van hun collectie. Er komt nog een longread over het event en het verhaal achter A Ka So online, maar deze foodfoto’s moest ik al even delen. Ik had nog nooit Ethiopisch gegeten, maar wat een foodorgasm was me dat! Ik heb meteen contact gelegd met de kok zodat ik spoedig uitgebreid artikel over deze health food kitchen kan delen. Hij zal mij (en jullie natuurlijk) meenemen naar een ongekend kruidenfestijn in zijn eigen Brussels restaurant! Stay tuned!

Dit waren mijn fooddiaries voor het tweede deel van september. Hopelijk hebben jullie ervan genoten. Zondag komt er een heel persoonlijk en lekker lang verhaal over mijn herstel van een eetstoornis en de marathon online. Ik krijg nu al kriebels bij jullie (misschien niet zo positieve) reacties! Afin, eerlijkheid duurt het langst!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s