The fooddiaries: september

Kijk jij ook graag mee op het bord van een ander? Ik (stiekem) wel! Daarom laat ik julie hier af en toe zien wat er allemaal op het menu stond bij mij! Gezonde salades, middernachtelijke hongertjes of een guilty snack attack? Je vindt het hier allemaal terug! Tijdens deze eerste weken van september begon ik opnieuw op kruissnelheid te geraken wat het werk betreft, waardoor er weer wat structuur in mijn maaltijden kwam. Tegelijk was het erg druk, waardoor er af en toe geïmproviseerd moest worden. Kijken jullie mee?

DSC_1312DSC_1322

We beginnen weer met ontbijtjes! Deze week kocht ik verse vijgen en heel erg roze bieten, waardoor ik een hele week knalroze smoothiebowls maakte! Toppings: geroosterde kikkererwten, mango, aardbeien, noten, rozijnen en pompoenpitjes.

Het was een beetje zurig, dus er gaat ook nog wat Steviala frosting overheen, een goede vervanger voor de typische poedersuiker.

DSC_1441DSC_1444DSC_1452DSC_1458

Al enkele maanden zoek ik een gezonde variant van de ‘rijstepap’ zoals mijn oma die vroeger maakte. Deze versie met bloemkool is echt heerlijk! Mijn lievelingsontbijtje op dit moment: heerlijk zoet en qua structuur ook heel dicht bij mijn beoogde doel. Ik toon het hier even in fases voor jullie. Het recept komt volgende week online.

DSC_1433DSC_1260

Nog meer ontbijt! En een heerlijke nieuwe thee die jullie echt eens moeten proberen. Ik kocht deze in de Hollands & Barret in Mechelen.

DSC_1650DSC_1655

Ook het carrot cake havermoutje is terug, deze keer met tropisch fruit en hazelnoten bovenop. En ja, ik eet zo’n twee bekers voor ontbijt (en lek dan ook nog eens de pot uit; no shame).

DSC_1473DSC_1467DSC_1634DSC_1636DSC_1659DSC_1675

Deze week wordt er ook flink wat gefoodprepped: salade met veggie gehaktballetjes van Vivera, Thaïse wok met dezelfde gehaktballetjes en tot slot kip met aardappeltjes en veel gember en een frisse tomaten-komkommersalade erbij. De dag erna gaan al de leftovers mee richting werk als lunch.

dsc_1680dsc_1686dsc_1694

Nog meer foodfotografie in de ochtend: rodebieten-appelsmoothie met lekker veel mueslimix en mango bovenop, een foodprepje van een gewone werkdag en een yoghurtbowl met diepvriesfruit en 1 spelboterham van de Broodbroeders en een muesliboterham. Het zoete beleg (chocopindapasta en abrikozenjam) is van Walden Farms en bevat geen kcal. Helaas zit er wel veel troep in, waardoor ik probeer er niet te veel van te gebruiken.

dsc_1900dsc_1851dsc_1925dsc_1945

Af en toe probeer ik wel eens mijn toppings een beetje te schikken zoals op de foto’s hierboven: Chiabowl, smoothiebowl en een overnight havermoutje. Meestal maak ik er echter een potje van, zoals in de laatste foto: appel, rode biet en yoghurt vormen de basis, waarop ik er een hoop diepvriesfruit en andere gezonde dingetjes bovenop. Ik ben trouwens nog op zoek naar aanraders op dit gebied: notenmix, pompoenpitjes, zonnebloempitjes, gerooterde kikkererwten, gedroogde vijgen en appel zijn momenteel mijn favorietjes. Wat zijn de jouwe?

dsc_1875dsc_1948dsc_1901dsc_1916

Nog even een reeks avondmaaltjes. De eerste twee zijn mijn huidige comfortfood: brood met tomaat en gesmolten kaas heb ik echt herontdekt. Ik eet er vaak wat extra groente bij, en wat soep zodat de kaas lekker extra smelt als ik die erin dop. Eronder zie je een stoofpotje van zoete aardappel, witte vis en champignons in tomatensaus. Dat was echt een heel geslaagd gerechtje! Jullie weten al dat ik van kleur hou: dus nog wat groene groenten ter afwisseling. De restjes gaan in bakjes mee naar het werk.

dsc_1918

Om af te sluiten nog twee days in food omdat ik weet dat jullie dit altijd graag zien ter inspiratie! Twee ontbijtjes (yoghurt met fruit en twee muesliboterhammen + yoghurt met eiwitpoeder en fruit en twee rijstwafels), tweemaal snacks voor een hele dag (worteltjes, pruimen, rijstwafels, yoghurt, rozijnen en appels) en tot slot twee porties van de visstoofpotjes van hierboven!

Zelf nog leuke lunch- of ontbijtideetjes? Ik ben volop op zoek naar inspiratie! Mail ze me gerust, of deel ze met me in de comments.

3 gedachten over “The fooddiaries: september

  1. Ik ben echt benieuwd naar die “rijstpap”. Leuk dat je die foto’s in stappen hebt genomen.
    Toffe glaasjes van de carrot cake havermout! 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s