Mijn favoriete tv-series

Bingewatching… We hebben het allemaal wel eens gedaan: op een veel te regenachtige zondag de ene aflevering na de andere uitgekeken, liefst met een portie niet-zo-healthy snacks bij de hand. Welke series heb ik er de afgelopen 25 jaar zoal doorgejaagd? Hier volgen enkele van mijn favorieten!

 1. Friends

Friends

Deze all time favorite keek ik pas tijdens het vijfde jaar aan de universiteit! Vroeger speelde deze serie altijd rond een uur of half acht ’s avonds, wat bij ons etenstijd was. En dan moest de tv onverbiddelijk uit.

2. How I met your mother

HIMYM

Deze serie is misschien een beetje een kopietje van Friends: een grappig en standvastig koppel, een nerdy professor die duidelijk gek is op de vrijgezellen vrouw uit het vriendengroepje en een flierenfluiter die de ene vrouw na de andere binnendraait. Klinkt bekend, maar oh zo leuk!

3. Vampire diaries

ebd386af183c4d3bcdaf9f72e84dbab0

Sexy vampiers die het ene bloederige spannende avontuur na het andere beleven en daarbij ook nog eens met flink wat gevoelens af te rekenen krijgen? Yes, please! P.S. Team Damon!

4. Gossip girl

Gossip Girl

Samen met Sex and the city een van mijn favorieten die ik zonder mijn vriend kijken moet! Hoewel ik zelf niet zo heel gek was op de middelbare school, is het een heerlijke setting voor een lekker luie serie, zeker met al die fancy gemaskerde feestjes van de high class erbij!

5. Flikken/ Flikken Maastricht

Flikken

Eén van mijn guilty pleasures: enkele maanden geleden kwamen alle afleveringen van deze oorspronkelijk Belgische serie over een politiecorps op Netflix en ik keek ze schaamteloos allemaal opnieuw!

6. Sherlock

Sherlock

De verhalen van Sherlock Holmes heb ik als tiener verslonden en deze serie stond hetzelfde lot te wachten toen ze eenmaal ontdekt was! De verhalen zijn verplaatst naar modern Londen, maar Sherlock is even mysterieus en briljant als altijd. Enige nadeel? Er zijn niet zoveel afleveringen en het duurt altijd behoorlijk lang voor er een nieuw seizoen verschijnt!

7. Suits

Suits

Normaal zou ik bij het woord ‘avocatenserie’ heel hard wegrennen (PR sowieso!), maar Suits had mij vanaf de eerste aflevering in de ban! Ik schreef aan de universiteit zelfs een paper over feminisme in de serie.  Sterke vrouwen, krachtige one-liners, grappige nerds en lekker veel DRAMA! Heerlijk, maar wel eentje die je volle aandacht vraagt.

8. Once upon a time

once-upon-time

Door een vloek van de boze koningin zijn alle sprookjesfiguren vanuit hun sprookjesbos in de echte wereld beland. Tot overmaat van ramp zijn ze ook nog eens hun geheugen kwijt. Hoe lossen we dat op? Dat is in heel simpele bewoordingen hoe Once Upon a Time in elkaar zit. Ik startte met deze serie tijdens mijn eindexamens: heel slecht idee. Niet doen! Vooral het eerste seizoen, waar je ontdekt wie welke sprookjesfiguur is, wist mij mateloos te fascineren!

9. Modern Family

ModernFamily

Deze humoristische serie over drie gezinnen in realitystijl deed mij meermaals schaamteloos luidop lachen. Zeer herkenbaar als je zelf een grote familie en broers/zussen/neefjes/nichtjes hebt! Of ouders die proberen een beetje ‘cool’ te zijn.

10. New girl

NewGirl

Ik woon zelf samen met een huisgenoot, en heb gedurende vijf jaar op kot gewoond met enkele van mijn beste vriendinnen! De avonturen die je dan beleeft (spinnen in badkamers, verstopte leidingen, rinkelende brandalarmen, occasionele dronken thuiskomsten,…), de liefdeshistories die je samen doorploetert en de kleine irritaties komen allemaal aan bod in New Girl. Heerlijke personages die je leren dat je af en toe wel eens lekker spontaan mag doen.

11. Downton Abbey

DowntonAbbey

Pride and prejudice komt sowieso voor in mijn lijst van favoriete films. Het was dan ook onmogelijk om niet van deze serie over een adelijke familie in het Engeland vanaf 1912 te houden. Prachtige kostuums, het toverachtige Britse platteland en Maggie Smith zijn de ingrediënten voor succes bij mij!

12. Jane the Virgin

jane

Nog een humoristisch gevalletje om af te sluiten. Als Jane op kunstmatige wijze zwanger geraakt van haar oude vlam (terwijl ze nog maagd is), zet dat haar leven tamelijk stevig op z’n kop. Sommigen onder jullie vinden de humor misschien een beetje flauw, maar ik vond het de ideale show om te kijken tijdens het koken. Ik kan niet wachten tot seizoen 2 op Netflix in België te vinden is!

Momenteel ben ik begonnen aan Stranger Things, maar ik ben niet zo goed met spanning en enge monsters, helaas! Ik ga dus een beetje traag vooruit. Heb jij nog tips voor me? Wat zijn jouw favoriete series?

3 gedachten over “Mijn favoriete tv-series

 1. Amai ik kijk bijna al deze series ook! Friends forever!!!!! 😀
  Wij hebben net Stranger Things uitgezien. Ik vond het wel echt goed!
  Heb je House of Cards al gezien?
  Pretty Little Liars vind ik ook super leuk! Is wel girly, maarja als je Gossip Girl ook tof vindt. 😉 Het is iets spannender dan Gossip Girl.
  Ik vind Damon ook geweldig in Vampire Diaries. Ik volg de acteur ook op Instagram, maar hij post niet zoveel. 😦

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s