Plog: een fijne blogdag

Ploggen: niet te veel zeuren, maar een fotoverslag van een dag gegrepen uit mijn leven zonder al te veel Instawaardige bewerkingen. Afgelopen zaterdag moest ik niet werken, maar besteedde ik een hele dag aan mijn blog! Het werd een drukke, maar fijne dag. Kijken jullie mee?

Ik start mijn dag meteen met – what did you expect? – een lekkere workout thuis! Anderhalf uur cardio met wat YouTube workouts en intussen Hell’s Kitchen kijken? Zo gaat ie lekker!

Heel veel dorst intussen! Ik drink deze body- en fitfles helemaal leeg. Ik drink overigens bijna altijd water met sinaasappel, ice-tea of rodebessen grenadine (0%). Het is een beetje verslavend, dat zoete smaakje. Ik probeer het dan ook wat te minderen, maar daarvoor ben ik net iets te weinig gemotiveerd, vrees ik.

Hup, snel de douche in. Ik kreeg van mijn vriend Chanel n° 5 cadeau voor mijn verjaardag. Nog steeds zo blij mee!

Daarna probeer ik deze essentiële olie van grove den van Phytosun even uit. Ik heb de laatste tijd erg last van zware spierpijn in mijn scheenbeen! Een ontsteking daar is de nachtmerrie van elke loper, dus daarom gebruik dit natuurlijke middeltje even preventief. Ik heb wel het gevoel dat het werkt, maar ik test het nog even verder voor je uit.

Ziezo: krullen getemd, eindelijk bijna klaar! Ben ik de enige die ’s morgens zo weinig mogelijk tijd verspilt om snel aan het ontbijt te zitten?

Ik verhuis met mijn ontbijtje eerst even naar buiten om een foto te maken: vijgen, rode biet en yoghurt top ik af met rozijntjes, geroosterde kikkererwten (yup, alweer) en verse mango. Daarnaast eet ik nog wat overgebleven speltbrood van de broodbroeders met chocoladepindakaas. Oh, en nog een boterham met abrikozenmarmalade. Zeer lekker, zo een broodmaaltje in de ochtend.

Daarna ga ik aan het werk om het interview met Via Via nog eens na te lezen dat je hier kan lezen. Daarnaast stel ik ook de vragen op voor het interview die namiddag! Dat komt zondag online, maar het blijft voorlopig nog even een verrassing. Ondertussen kauw ik van stress bijna een heel pakje kauwgom op. Oeps, naast grenadine tijdens het sporten is dit toch ook een werkpuntje. Vast niet goed voor maag en darmen.

Lang genoeg stil gezeten. Ik ga snel even de deur uit voor wat lunchboodschappen. Verrassend genoeg zit mijn hoor wel oké! Dat gebeurt niet vaak, dus ik besluit mijn gewoonlijke paardenstaart even achterwege te laten. Toen ik een uur later terugkwam, was het duidelijk genoeg dat het haar eigen wilde willetje teruggevonden had.

Zei ik al dat ik gek was op ontbijt? Ik maak een soort Engelse mash-up klaar met een stukje broodbroederbrood en wat gekruide groente om in BBQ-saus te dippen. Dit soort heerlijke lazy lunches vind ik zo fijn!

Daarna fiets ik richting T’île Malines, waar een foodtruckfestival met aangepaste wijnen plaatsvindt. Het festival is nog niet begonnen als ik aankom, maar ik ben er dan ook om met Table d’Ho even over een nieuwe samenwerking te babbelen. Daar horen jullie zonder twijfel nog meer over, maar bereid je alvast voor op geheimen uit de Zuid-Koreaanse keuken!

Ook op mijn to-dolijstje voor vandaag: het ijs van Noen uitproberen. Ze hebben erg bijzondere smaken daar en hop-caramel valt daar zeker onder! Zeer lekker en ook de thee (honeybush mango lemon) die ik erbij drink is echt een aanrader!

Ik lees even de weekendkranten door en besef dat ik een echte bad-ass ben: ik eet dagelijks een midnightsnack in bed. Wie durft dat ook aan?!

In het magazine van De Morgen kom ik nog wat insperende quotes tegen, die ik even moest fotograferen en delen met jullie! Daarna ga ik door richting het interview voor zondag, waar ik hier dus nog niet al te veel over ga vertellen. Het ging bijzonder goed. Laten we het daarop houden.

Nog even tijd over dus haal ik bij Hollands & Barrets nog twee nieuwe doosjes thee om onze theeschuif an te vullen. Vooral de groene thee met kokosnoot die ik inmiddels getest heb, is mij zeer goed bevallen. Van de andere probeerde ik alleen nog maar aardbei-vanille. Ook heerlijk, maar voor de andere soorten uit het doosje zullen jullie nog even geduld moeten hebben.

Als ik thuis kom, lees ik nog even in bed alvorens aan een stevige foodprep te beginnen. Morgen hebben we namelijk een verkleed verjaardagsfeestje voor mijn nonkel gepland en zal er niet gekookt kunnen worden voor het begin van de week. Ik maak meteen drie porties udon noedels met aziatische wokmix groente en gehaktballetjes van Vivera. Het is een geslaagd gerechtje! Ik gebruik mijn wokpan echt bijna dagelijks. Zo gemakkelijk!

Bakjes vullen en met volle tassen naar de trein. Hashtag fitgirlslife en van die dingen.

Wat gaat er mee? Een grote tas loopspullen. Door het feestje ga ik morgen al even voor het werk bij mijn ouders lopen aangezien daar in de namiddag geen tijd meer voor is. Ooh en bosbessenthee, want mijn lieve familie drinkt geen thee, waardoor ik steeds zelf doosjes meeneem.

En deze gigantische smoothie wordt ook meegezeuld: met appel, rode biet, vijg, yoghurt, havermout, rozijnen, hazelnoten en pompoenpitjes. Heerlijk kleurtje!

De trein is zowaar op tijd, een beetje een uitdaging voor onze Belgische spoorwegen. Daarna doe ik eigenlijk niet veel meer behalve tassen zeulen, loopkledij klaarleggen en The help kijken. 

Halverwege de film ga ik nog even naar buiten om een bakje kersentomaatjes te plukken dat ik met (te) veel pretzels als avondsnackje eet. Ik vergat even een foto te maken, maar deze van vorige week toont wel zo een beetje waar het om ging, denk ik. Met een volle buik kruip ik lekker mijn bed uit mijn kindertijd in!

 

3 gedachten over “Plog: een fijne blogdag

  1. Ik wil ook ijs gaan testen! Ik kijk al uit naar uw volgende blogposts. Je hebt precies weer veel interessante artikels in petto. Uw gerechtjes zien er ook weer overheerlijk uit!! Ik heb er al weer trek van gekregen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s