The Foodiaries: augustus (2)

Kijk jij ook graag mee op het bord van een ander? Ik (stiekem) wel! Daarom laat ik julie hier af en toe zien wat er allemaal op het menu stond bij mij! Gezonde salades, middernachtelijke hongertjes of een guilty snack attack? Je vindt het hier allemaal terug! In de tweede helft van augustus begon ik opnieuw te werken en dat merk je in mijn maaltijden: meer routine, minder uit eten… Misschien een iets saaier eetdagboekje voor deze tweede helft van augustus, maar wel eerlijk en no-nonsense een blik op mijn eetpatroon!

DSC_0812DSC_1086

DSC_0778

Deze tweede helft van de maand at ik een aantal stevige ontbijtjes: veel aardbeien, blauwe bessen en ananas met yoghurt en noten/zaden/geroosterde kikkererwten. Ook de banaaneipannekoeken met kwark ontdekte ik weer helemaal! Ooh en ik maakte mijn eigen calorievrije ice-tea voor een workshop: granaatappel-munt met een vleugje lemon! Die smaakte heerlijk bij mijn smoothie bowl met toppings!

DSC_1064DSC_1054

De courgette was weer helemaal in het seizoen, dus maakte ik ook heel wat zoats: deze was gemaakt met 1 volledige bolcourgette, strawberry cheesecake smart protein en lekker veel toppings zoals jullie dat van mij gewend zijn!

DSC_0742DSC_0752

Ook foodprepte ik heel wat maaltjes nu mijn werk terug begonnen is, zoals deze zoete aardappel-courgette wok (seizoensgroente!) met een salade met champignons en kippenblokjes! Mee in bakjes naar het werk! Ik ben trouwens op zoek naar perfecte niet-lekkende bakjes: die van Sistema zijn goed, maar volledig waterdicht zijn ze toch niet allemaal!

DSC_0779

Saladetijd in de zomer: zalm in mango tomatensaus en blauwe bessen!

DSC_0848DSC_0863DSC_0864

Deze couscous met warmte groente, tonijn en ei was TE LEKKER! Hiervan komt er nog een receptje online!

DSC_0833

Eenvoud: volkoren boterhammen (Van de Broodbroeders Mechelen) met chocopasta/marmelade en aardbeien en een bakje yoghurt met ananas.

DSC_1072

Warm weer dus weer in de salades, in combinatie met mijn intussen befaamde aardappel-bloemkool – geitenkaaspuree. De Thaïse saus eet ik trouwens bij elke maaltijd. HOT HOT HOT. Ooh, en voor de snuggere kerel op Instagram: ja, ik kan puree eten met stokjes!

DSC_0727

Nieuw tussendoortje: rode biet, abrikoos en yoghurt met ‘Daily lift red berries’ een soort poedertje dat echt een lekker smaakje geeft en blijkbaar ook nogal wat vitamines bevat (volgens de verpakking).

DSC_0796

Snack snack snack

DSC_0793

Nog meer snacks (en volledige maaltijden): ik wil jullie vooral deze chilli olijven laten zien die ik bij de Action haalde! Erg lekker, handig en zeer vullend! Verder: pruimen, gedroogd fruit, worteltjes, appel en een rijstwafel! De lunches zijn de gemixte salades met zalm en blauwe bessen die je hierboven al ‘in the making’ zag.

DSC_1119DSC_1170DSC_1245DSC_1215

Nog meer van mijn favoriete ontbijtjes van deze tweede helft van de maand: proteïn fluff met aardbeien (met een boterham een rijstwafel erbij voor wat carbs), de lekkerste gezonde rijstepap ooit (gemaakt van bloemkool, new favorite!), zoats met blauwe bessen en chiapudding met rode biet, mango, appel en aardbeien!

DSC_1136

Gezond toetje!

DSC_1228DSC_1156DSC_1102DSC_1194

Ik maak vaak avondmaaltijden die de dag erna mee te nemen zijn als lunch: couscous met artisjok en geroosterde paprika’s, zalm in dillesaus met champignons, tomaat en paprika op rijstwafels en courgette-spinazieschotel met spekjes. Ooh, en boterhammen met geroosterde appel, kippensoep en groentjes. Dit warboeltje was een gevolg van een late shift op het werk!

20160822_18590320160828_20284620160828_211428

Tot slot ging ik nog een paar keer lekker uit eten in de tweede helft van augustus. Bij Via Via Antwerpen at ik gepaneerde feta met watermeloen: een erg lekkere combinatie die ik nog nooit geproefd had! Op mijn verjaardag gingen we naar De Roos in Bonheiden voor mijn favoriete scampi-pestosalade en een zalige crème brulée!

Zo, dit waren mijn afgelopen two-weeks-in-food! Heb jij iets heel lekker of bijzonder gegeten? Laat het me weten in de comments!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s