Plog: verjaardagszondag

Ploggen: niet te veel zeuren, maar een fotoverslag van een dag gegrepen uit mijn leven zonder al te veel Instawaardige bewerkingen. Gisteren was ik jarig, liep ik onder andere mijn eerste maal 20 kilometer en ging ik uit eten met mijn familie! Kijk je gezellig mee?

Opstaan gebeurt nogal moeilijk. Is het nu al tijd om te rennen? Als verjaardagscadeau aan mezelf wilde ik vandaag als gloednieuwe 25-jarige voor het eerst 20 kilometer achter elkaar rennen! Als ik om 8 u wilde arriveren op mijn werk/ouderlijk huis betekende dat om 6u vertrekken! Auwtch!

Niet veel later gaat het al een pak beter en vind ik mijn gebruikelijke running-enthousiasme terug!

Nog even een banaantje naar binnen werken en klaar om te gaan!

But first, let me take a selfie! Deze nieuwe loopriem kreeg ik van mijn vriend cadeau (naast een heerlijk parfum van Chanel!). Meteen tijd om deze uit te testen. Mijn enthousiasme was trouwens weer wat weggezakt.

Maar 2 u later haal ik dan toch redelijk gemakkelijk de eindstreep, waar mijn ouders mij stonden op te wachten met dit lieve bord. Joepie! Etenstijd! Na al die druivensuikertjes onderweg begon ik mij net een paard te voelen dat heel de tijd op suikerklontjes kauwt.

Normaal was het plan om taart te eten voor ontbijt, maar mijn maag is zo van streek dat ik toch maar voor havermout met blauwe bessen, appel en rode biet met thee ga! Deze Happy me thee is mijn favoriet voor op zondag!

Daarna is het tijd om te gaan werken: al een hele week ga ik op slippers en in zomerjurkjes naar het werk. Het is gewoon te warm voor wat anders!

Nog meer eten en thee! Na een tijdje komt mijn hongergevoel keihard terug en blijf ik maar snacken (en nee, niet op tomaten, maar schaaltjes yoghurt en appels die verdwenen zijn voor ik een foto kan maken).

Intussen nog wat zomerse boeketjes inpakken!

Nog meer eten: aan de keukentafel thuis eet ik zalm in dillesaus met veel groente en een hoop maïswafels ernaast. Intussen lees ik Kiekeboe, een ander leuk zondagsritueeltje.

Nog meer bloemen: papa maakt een prachtig begrafenisstuk waarvan ik even een foto moest maken!

Twee uurtjes later zit het werken erop en vertrek ik naar huis! Doodop en dringend nood aan wat slaap, maar de trein heeft vertraging. I am clearly not amused na mijn stevige run deze ochtend.

Erg amusant is wel de halve groentetuin die ik meekreeg in mijn tas!

Kijk hoe gigantisch deze tomaten zijn! Ze pasten amper in mijn hand. Mijn vaders’ groentetuin is duidelijk de beste reclame voor zijn eigen winkel.

Thuis duik ik nog snel even de keuken in om het eten van de dag erna voor te bereiden: volkoren couscous met geroosterde paprika, artisjokharten en (hoe kan het ook anders?) tomaat. Ik maak ook chiapudding, leg een boterham klaar om de roosteren bij het ontbijt, en gooi wat fruit en rijstwafels in mijn snackbakje.

Daarna trekken we met de familie richting brasserie De Roos in Bonheiden voor een verjaardagsdinertje! Deze salade met scampi’s in pesto en met zongedroogde tomaatjes is mijn all time favorite daar!

En uiteraard crème brulée als dessert: sinds ik ooit Amélie Poulain gezien heb, ben ik gek op het moment dat je het suikerlaagje doorbreekt. Die blauwe bessen heb ik dan ook eerst voorzichtig moeten verwijderen zodat daarmee het laagje niet loskwam. Zo lekker! Hierna typ ik nog even deze plog en dan ga ik naar bed toe: het loopje heeft er toch stevig op ingehakt! Slaapwel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s