My favorites: Antwerpse Foodspots

Gedurende zes jaar had ik de eer en het genoegen in Antwerpen te wonen: 5 jaar studeren en nog 1 jaartje ‘blijven plakken’. Nog steeds keer ik erg graag naar deze Scheldestad terug, al is het maar omdat enkele van mijn favoriete foodspots hier te vinden zijn! Kijk je mee naar mijn healthy tips voor foodshopping, lekkere tussendoortjes of gezellige etentjes?

1. Biostation – Pelikaanstraat 3 – Centraal Station Antwerpen

In het Antwerpse centraal station was het lang onmogelijk om snel een healthy tussendoortje of lunch te vinden. Bio Station bracht daar verandering in met hun broodjes, soepjes of healthy snacks. Dit kleine winkeltje biedt daarnaast ook een stevige voorraad thee, raw bars, speltpasta’s en verse sapjes. Tip: de yoghurtrozijnen met witte chocolade liggen rechts achteraan!

2. Het Natuurhuis – Otto Veniusstraat 29, Antwerpen

Het Natuurhuis6 - Het Natuurhuis - Over Het Natuurhuis

Vanaf het station lopen we richting de kathedraal. Onderweg komen we Het Natuurhuis tegen! Are you in for more health food shopping? Heerlijk knapperig vers brood, vegetarische groentespreads, een grote voorraad raw chocolate, ongesuikerde muesli’s, kokosyoghurt, spelrijstwafels,… En zo kan ik nog wel even doorgaan!

3. Barchel – Van Bréestraat 6, 2018 Antwerpen

Uitstekend plekje voor ontbijt en lunch. Lekkere thee, koffie, banana pancakes, wentelteefjes, flatbreads met zoete aardappel en pulled pork of met avocado, granaatappelpitjes en gepocheerde eieren,… Hup hup, ben je al onderweg?

4. Frank’s Deli – Ernest van Dijckkaai 19, Antwerpen

De lekkerste gevulde salades vind je volgens mij terug bij Frank’s Deli! Quinoa salades met verse zalm, thai beef salad, green cabbage salad,… De combinaties zijn origineel, lekker en – erg belangrijk voor mij – groot genoeg qua porties! Ook op het menu: zoete aardappelwafeltjes met gepocheerde eitjes en chorizo, eggs benedict, acai bowls,… Je kan hier trouwens heel de dag door ontbijten! Als je wat wil drinken, ga dan voor de yoghurt of passion tea of huisgemaakte ice tea. Ooh, ik wil terug, nu!

5. Quetzal chocoladebar – Lijnwaadmarkt 11, Antwerpen

Knipsel

Denk je nu bij jezelf: dit artikel ging toch over healthy foodspots gaan? Precies! Is af en toe eens genieten geen deel van een prachtig evenwichtig en gezond leven? Als je zondigt, doe het dan goed! De lekkerste brownies, chocoladefondue met pure chocolade en vers fruit, chocolademelk met vier soorten chocolade of een portie bailyes, ijsjes met brownie of oreo,… Verbaast het iemand dat ik hier tijdens mijn studententijd (minstens) 1 keer per week langskwam?

6. Barnini – Oudevaartplaats 10, 2000 Antwerpen

Tijdens mijn stage in de Stadsschouwburg van Antwerpen leerde ik Barnini kennen, een lunchplekje dat vooral bekend staat om haar bagels, healthproof breakfast en de lekkere warme chocolademelk met véél toppings (smarties, etc.)! Mijn favoriet? De chick bagel met kip, guacamolemayo, extra avocado en salade! Vooral de mayo maakt het helemaal likkebaardend af!

7. Via Via Reiscafé

Ook in dit reiscafé heb ik als student veel tijd doorgebracht: lekkere originele drankjes van over de hele wereld, Belgische (Antwerpse) biertjes, heerlijke tapas en een seizoensgebonden wereldkeuken! De Via Via is heerlijk voor een avondje uit met vrienden of voor een rustige zakenlunch. De kaart wisselt regelmatig, maar er staan steeds eerlijke (vegetarische) en gezonde maaltijden op het menu!

Ziezo, dit waren mijn Antwerpse foodspots. Uiteraard bestaan er nog heel veel meer: Antwerpen is een stad van bourgondiërs die graag lekker uit eten gaan, maar daarbij tegenwoordig ook wel eens op hun gezondheid letten. Heb jij zelf nog tips? Mail ze naar me toe of deel ze in de comments! Ik test ze graag (samen) uit!

4 gedachten over “My favorites: Antwerpse Foodspots

  1. Jaaa allemaal geweldige hotspots!! Biostation kende ik zelfs niet! Ik wil nog eens naar Frank’s Deli, maar misschien moeten we eerst de rest van het lijstje afmaken. 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s