Plog: workshopdag

Ploggen: niet te veel zeuren, maar een fotoverslag van een dag gegrepen uit mijn leven zonder al te veel Instawaardige bewerkingen. Afgelopen zaterdag deed ik een lekkere workout, gevolgd door mijn eerste workshop foodprepping voor een groot publiek. Spannend! Kijken jullie mee?

Om half 8 gaat de wekker. Op een zaterdag? Jep, ik sta altijd graag op tijd op, zelfs tijdens het weekend. Bovendien is het de dag van de workshop foodprepping: als ik in bed blijf liggen, zou ik alleen maar liggen piekeren over kleinigheden. Na 5 minuutjes spring ik uit bed voor een goede workout waarmee ik mijn gedachten helemaal verzet!

Anderhalf uur later is het tijd voor ontbijt! Voor de workshop experimenteerde ik met een ice-tea als welkomsdrankje: deze versie met granaatappel, verse munt en een vleugje citroen heeft het gehaald! Ik test nog een glaasje bij mijn ontbijtje van strawberry milkshake smart protein, lekker veel yoghurt, appel, rode biet, aardbeien, ananas, geroosterde kikkererwten en noten.

Daarna is het tijd om een lang badje te nemen (met een lekker fout Jill Mansell boek) en ervoor te zorgen dat ik er een beetje fitproof uitzie. Uiteindelijk ga ik voor een simpele outfit waar ik me lekker comfy in voel. Onder de trui draag ik een t-shirt met ‘Make your dreams come true’ erop. Mijn motto voor deze zaterdag!

Daarna rommel ik wat in huis en aan mijn blog alvorens een lekkere verwenlunch te maken: gesneden groentjes met pikante dip, yoghurt met karamel, gojibesjes en ananas en twee stevige boterhammen van de Broodbroeders met chocopasta (Walden farms Zero Calorie), marmelade en aardbeien. Zo lekker!

Ik beschik nog niet over een auto en doe normaal alles per fiets, maar in dit geval was er een beetje veel bagage. De oplossing? Dankjewel vrienden van de Lidl voor het uitlenen van jullie karretje! 3 kilometer dwars door Mechelen: na ongeveer een half uur was ik aan de vreemde blikken gewend.

Hapjes klaarzetten voor de workshop! Erwtenmunthummus, rodebietenhummus, volkoren crackers, geroosterde kikkererwten met cayennepeper en olijven. Achteraan zie je de bakjes voor de saladeproevertjes al klaarstaan!

Nog meer spullen klaarzetten: glaasjes voor de smoothie (tropical green smoothie) en een heleboel fijne kookboeken waar ik wel eens gebruik van maak.

Nog meer staaltjes en proevertjes die de deelnemers konden testen of bekijken. Ooh, Body en Fitshop: ik heb lekker veel reclame voor jullie gemaakt. Jullie mogen me wel sponsoren volgende keer!

Kijk nou wat een prachtlocatie ik ter beschikking had!

De workshop verliep heerlijk! Sofie en ik maken nog even een snelle selfie alvorens we allemaal (hopelijk voldaan) huiswaarts trekken.

Zelf at ik wel wat proevertjes mee, maar na al het praten, wandelen (met winkelkarretjes) en opruimen, is het toch tijd voor een heel stevig potje avondeten. Tonijn-ei couscous met warme groenten en lekker veel kruiden. Yumie!

Daarna spring ik op de fiets richting het station om naar Wolvertem te vertrekken. Ik verblijf op zaterdag regelmatig nog een nachtje thuis zodat ik de dag erna meteen in de bloemenzaak van mijn ouders aan het werk kan.

Mijn vriend komt ook nog langs en het wordt een gezellige boel! Mama en papa eten mosseltjes en ik pik nog wat hapjes mee. Daarna praten we lekker bij tot het tijd is voor deze granny om op tijd naar bed te gaan!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s