Plog: een dagje vakantie

Na Theater aan Zee genoot ik van enkele daagjes vakantie thuis. Geen verre reizen, geen gekke uitstappen,… Gewoon lekker thuis wat tijd besteden aan dingetjes waar je doorheen de gewone werkweken geen tijd voor hebt! Kijken jullie mee naar een van mijn ‘luiere’ dagjes?

Woensdagochtend betekent hardlopen: jup, discipline is het enige dat echt werkt voor mij! Tijdens de vakantie had ik al de gewoonte opgepikt om telkens langere afstanden te lopen en ook vandaag gaan we voor 18 k. Extra voer is nodig: banaantje en een strawberry cafeïne Isostar snoepdingetje. Niet zo een fan van die laatste: geef mij maar gewone zuurtjes, al loop je daar vast niet zo lekker mee!

Maar de run gaat wel goed: op het einde heb ik zelfs nog energie over om wat extra stapjes en sprongetjes te maken voor ‘running pictures’.

Tijd voor het leukste moment van de dag: ontbijt! Van de buurman kregen we een hele zak verse vijgen cadeau, die al erg rijp zijn! Ik maak er een heerlijke havermout met vijgen en rode biet mee, met extra vijgen, aardbeien, geroosterde kikkererwten, noten, pompoenpitjes en wat rozijnen bovenop!

Daarna tijd om met de voetjes omhoog Jane the Virgin te kijken! Op Instagram las ik in jullie reacties dat er blijkbaar al een tweede seizoen is. Ik kijk het eerste seizoen helemaal uit en wil meteen door met het volgende, maar het komt in België blijkbaar pas in 2017 op Netflix. Boehoe!

Dan maar Harry Potter and the cursed child lezen met wat groentehapjes en een groot glas aardbeienlimonade erbij in het coolste glas ter wereld. Ik vond het ooit in een tweedehandswinkeltje en voel me altijd een beetje fancy als ik eruit drink.

En meteen door naar de lunch: ik maak een grote salade met wortels, komkommer, ruccola, rode paprika, tomaat en champignons, een misosoepje met zeewier en wat geroosterde kikkererwten en twee muesliboterhammen met auberginespread. Op eentje gaat er ook nog wat ham bovenop. I love big lunches and I cannot lie…

Na de lunch gelijk even de stad in om bij Deslegte een nieuwe stapel strips voor op toilet te halen: mijn belangrijkste aandeel in het huishouden! Alle Kiekeboe’s hebben we inmiddels wel al, maar de Jommekesverzameling kan nog wat aanvulling gebruiken. Ik voel me altijd zo nostalgisch als ik die lees: een braaf wereldje waarin de slechterikken nooit echt heeeel slecht zijn en alles altijd goedkomt! En ja, deze foto is genomen in ons kleinste kamertje.

Daarna wandel ik nog even richting de Action om wat spullen te kopen voor de workshop Foodprepping die ik volgende week in Mechelen geef: slim pasta, servetten, gedroogd fruit, crackers voor bij de hummus en heel wat plastic bekertjes en glaasjes.

Even tijd voor een drie-uurtje: yoghurt met karamel, kaneel en… zei ik al dat de vijgen rijp waren en op moesten?

Daarna trek ik nog even richting de Sister Bean om wat foto’s te maken van hun gerechten voor het interview dat jullie gisteren hier konden lezen. Daarna drink ik daar een heerlijke champagne sorbet thee terwijl ik nog wat verder lees in Harry potter and the cursed child tussen de foto’s van de gerechten en fotogenieke klanten door.

Tegen de tijd dat ik thuiskom, is het al even etenstijd geweest. Ik maak snel twee eenvoudige minipizza’s klaar met kip, verse basilicum en bbq-saus! Dit is ECHT een van mijn favoriete avondmaaltijden, ook al is het alles behalve culinair te noemen. Ik eet er zoals altijd een bordje rauwe dipgroente bij en lepel ook de rest van de cottage cheese verder op met wat blauwe bessen. Ik ben alleen thuis, dus lees ik Harry Potter verder tijdens het avondeten.

En dat doe ik ook voor de rest van de avond, vrees ik, waardoor ik mijn sociale leven even compleet vergeet, geen foto’s maak en zelfs telefoontjes van mama negeer (sorry, moeder!). Dat betekent: ik ben van de wereld tot er weer een hongertje opduikt: rijstwafels, chocopasta, marmelade en (jep, inderdaad, weer) verse vijgen! Topcombo!

Vonden jullie het leuk om mijn dagje mee te volgen? Heb jij al vakantie thuis gehad? Wat doe je dan zoal?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s