Wat zit er in mijn boodschappentas?

Kijk jij ook altijd stiekem toe wat anderen in de supermarkt op de band leggen als je staat te wachten? Of durf jij al eens in het supermarktkarretje van de ander te turen? Geen zorgen: ik geef je een ongecensureerde blik in mijn boodschappentas van deze week. Ooh, en ja, dit is mijn voorraad voor 5 dagen voor één persoon. Eet jij meer of minder? Geen probleem! Ieders lichaam is anders en heeft andere hoeveelheden nodig! 

Koolhydraten

DSC_0174

Geen enorme massa carbs needed deze week aangezien ik nog een stevige voorraad rijstwafels, Wasa-crackers en pasta in huis heb. Een lekker haverbrood met van die smakelijke pitjes dat ik meteen invries en een stevige zak toscaanse aardappeltjes! Ze hebben van deze gekruide partjes drie soorten, maar deze blijft toch mijn persoonlijke favoriet!

Fruit

DSC_0175

Fruit! Aardbeien, blauwe bessen en abrikozen had ik nog in huis, dus de nieuwe voorraad is relatief beperkt! De bananen zijn mijn favoriete pre-runningfood. De ananas ga ik gebruiken in een salade. De appels zijn best wel talrijk, maar vaak eet ik er een stuk of drie per dag, dus dat mag!

Groente

DSC_0181

Groente, ongetwijfeld het grootste aandeel in gewicht van mijn boodschappen: wortels (tweede zak al in de koelkast), bevroren bloemkool, tomaten, komkommer, courgette, broccoli en paprika. Van mijn lieve mama kreeg ik ook al kersentomaatjes voor een half leger mee: tomatenfeestje deze week!

Snacks

DSC_0183

Zal ik wat bekennen? Ik ben lichtjes verslaafd aan light frisdrank (en aan kauwgom ook, trouwens). Als ik zo een grote fles koop, zou ik ze gemakkelijk op een dag kunnen leegdrinken. Mijn goede voornemen? Iets minder agrum en iets meer thee! De rozijntjes gaan door mijn noten-en pittenmix voor in de ochtend. Lekker! De minirijstwafeltjes en appelspeltkoekjes leken mij wel handig voor onderweg. Pas toen ik thuis kwam, zag ik dat het eigenlijk babykoekjes waren, maar ik ben nog steeds gek op vitabis en betterfood, dus deze zal ik ook wel lusten! Bovendien zijn de voedingswaarden van deze exemplaren wel een pak positiever dan de andere fruitkoekjes/witte rijstwafels die ik in supermarkt vond.

Zuivel

DSC_0187

Mijn favoriete tussendoortje bestaat meestal uit yoghurt, magere verse kaas of cottage cheese met een of andere soort fruit en wat noten. Ik eet dan ook echt minstens 500 gram zuivel per dag, gewoon omdat ik het zo lekker vind! De geitenkaas is voor de bloemkoolaardappelpuree met geitenkaas die ik vanavond op het menu heb staan. Daarvan zal nog een receptje online komen! Zo. Lekker.

Vlees en peulvruchten

DSC_0196.JPG

Wie houdt er nu niet van een kommetje kippensoep met dit weer? Ook al komt die dan uit blik… Ik vind deze toch erg lekker, vooral als je er wat extra kalkoenreepjes doorgooit omdat het aandeel kip toch best beperkt is! De gekookte ham vind ik lekker op rijstwafels of gewoon zo uit het vuistje als snack. De erwtjes ga ik gebruiken in een salade en in de erwtenmuntspread die ik over het laatst ook voor een BBQ maakte!

Hopelijk vond je het leuk om een blik op mijn boodschappen te werpen! Wat ligt er gewoonlijk in jouw boodschappenkarretje? Waar zou je absoluut niet voor gaan? Deel je tips van topproducten gerust met me in de comments!

Een gedachte over “Wat zit er in mijn boodschappentas?

  1. Leuk om te zien! Die appelkoekjes lijken me ook lekker! Welke winkel ga je meestal naar toe? Ik zou al de zuivelproducten al vervangen door alpro producten en uiteraard geen vlees kopen ;). Ik ga dit weekend na ons uitstapje naar Scheveningen naar een Albert Heijn XL. Daar hebben ze veel veggieproducten en een super groot assortiment. Ik kijk er stiekem al naar uit. :p

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s