Plog: een dag mee op Theater aan Zee (2)

Vanaf 15 juli tot 7 augustus werk ik voor Theater aan Zee, een echt cultureel feest in Vlaanderen! Twee weken lang verblijf ik hiervoor ook zelf in Oostende – ver weg van het normale fitte leven en het bijhorende healthy food. Toch probeer ik ook hier een beetje een balans te zoeken door genoeg beweging en healthy snacks te voorzien. Kijken jullie mee naar een nieuw festivaldagje?  De eerste theater-aan-zeeplog kan je hier terugvinden.

7 u! Een uurtje later dan op mijn gewoonlijke werkdag, begin ik aan mijn ochtendloopje van 18 kilometer. Ik ren de laatste tijden steeds langere afstanden en zo lang het zo goed bevalt, ga ik dat lekker blijven doen. Wel lukt me dit niet meer op een nuchtere maag: een banaantje vlak voor vertrek en wat extra strawberry energie voor onderweg!

Stevig afgezien met al die wind hier, maar de nieuwe loopoutfit die ik hier vandaag voor het eerst droeg, heeft me vleugels gegeven (of toch vanaf het moment dat de wind mee zat). Daarnaast kwam ik langs de kust hier ook veel meer lopers tegen dan tijdens mijn gewoonlijke rondjes in Mechelen. Heerlijk om te zien hoe iedereen elkaar toeknikt! Beginnende lopers of ervaren marathonlopers: we all share the same suffering and the same high!

Dit blijft mijn favoriete momentje van de dag: rustig ontbijten met veel yoghurt, meloen, een hele hoop muesli, geroosterde kikkererwten en gedroogde banaan! Daarbij gaat nog een rijstwafel met appelstroop en 750 ml water met een aardbeiensmaakje. Ooh, en Hell’s kitchen erbij voor het entertainment!

Nog even mijn eigen leuke sokken bewonderen alvorens mijn voeten in mijn Nikes verdwijnen! Hier kan ik echt hardop om lachen in de ochtend!

Na het ontbijt ga ik richting ‘Vrijstaat O’, een cultuurhuis waar die ochtend een lezing van een aantal literaire debutanten doorgaat. Ze lezen wat stukjes voor uit hun werk en beantwoorden wat vragen tijdens een interview achteraf. Leuk!

Daarna verplaats ik met collega Delphine een grote flipchart van deze locatie terug richting het hotel waar we die geleend hadden. Na die stevige wandeling hebben we wel een extragrote lunch verdiend, vind ik! Groene salade, koolsalade, ham, rode kool met rozijntjes, komkommersalade, watermeloen, gerookte zalm en een mueslibol. Lekker!

Daarna is er opnieuw tijd voor theater! Hip hoi!

En ik speel ook nog even fotograaf in het kinderpark: leuk hè, maar ook wel een beetje luguber, dit bord! Gelukkig waren er geen verloren kindjes te spotten.

Al snel weer onderweg naar de volgende voorstelling, waar ik even geen foto’s heb gemaakt omdat ik de acteurs niet wilde storen. Wel spot ik onderweg dit restaurant ‘De Graankorrel’, een macrobiotisch vegetarisch restaurant! Uiteraard moet ik dat even googelen en de menukaart ziet er bijzonder lekker uit!

Iets minder fancy is mijn picknick op mijn eigen kamer omdat ik tussen de voorstellingen door even geen tijd heb om lang de catering te passeren: kersentomaatjes, snoeptomaatjes en snoepkomkommertjes, een appel met aardbeienyoghurt en een lekker pompoenbroodje met rookvlees. Kan erger, denk ik dan!

Meteen door naar de volgende voorstelling: een samenstelling van een aantal politieke speeches die ik erg interessant vond, maar toch voel ik al tijdens de voorstelling dat het loopje van vanmorgen er wat op ingehakt heeft. Bijna bedtijd voor oma!

Op de terugweg fiets ik toch nog even langs de dijk, waar er een prachtige zondsondergang te zien is, nu de regenwolken eindelijk aan het wegtrekken zijn. Daarna duik ik nog even in bed met mijn boek en wat lekkere snacks! Het moet nu, nu, nu uit, want daarna ligt het nieuwe Harry Potter boek voor me klaar! Daardoor sluit ik alsnog een beetje te laat mijn ogen met een beetje een overladen maag. Jammer, morgen weer een dag!

Een gedachte over “Plog: een dag mee op Theater aan Zee (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s