My Favorite things: Mijn favoriete theesoorten

Julie Andrews zong het al in The sound of music: ‘These are a few of my favorite things’. In deze rubriek deel ik ‘my favorite things’ met jullie! Vandaag: mijn favoriete theetjes. 

Als je me al even volgt op Instagram, dan weet je dat ik sloten thee drink. Zomer of winter: bij elke maaltijd drink ik graag een kopje van dit lekkere warme drankje. Het mooie eraan vind ik dat je steeds nieuwe variëteiten kan ontdekken: de mogelijkheden lijken eindeloos te zijn. Sinds enkele maanden heb ik echter mijn favorieten redelijk duidelijk op een rijtje staan en deze deel ik dan ook graag met jullie! 

Vroeger raakte ik geen druppel koffie of thee aan, maar de start van het kantoorleven veranderde hier veel aan: plots voelde ik me behoorlijk ongezellig met mijn flesje spuitwater aan de vergadertafel ’s morgens. Bovendien worden speculoosjes pas echt lekker zacht als je ze in een warm drankje sopt! Dit was ook de periode waarin ik verkering kreeg met mijn huidige vriend, die al jaren een overtuigd theedrinker was. Na enkele theekransjes bij de schoonmama was ik ook verkocht. Kijk je mee naar mijn favoriete soorten?

Dag1Thee

Vanille framboos van Teekanne is echt wel mijn favoriet! Spijtig dat ik dit merkt tot nu toe enkel in Duitsland vond. Weet jij waar je het online kan bestellen of in België kan vinden? Laat me dan gerust iets weten zodat ik vrienden die naar Duitsland gaan niet meer met boodschappen opzadel! De caramel apple pie of blueberry muffin van dit merk zijn trouwens ook to die for. 


Kruidenthee met peer en ananas van Loyd: instant liefde, maar hier geldt hetzelfde verhaal. Ik vond deze thee in een stockverkoop bij Sima in Mechelen. Weet iemand waar ze hem steeds in voorraad hebben?


Groene thee met honing meloen en lemon grass van Loyd. Hiermee start ik elke zaterdagochtend het weekend! Misschien hangt mijn hoge rating samen met het zaterdaggevoel…

DSCN2025.JPG

Cassis perzikthee van Match: deze thee van het huismerk van Match is al twee jaar niet uit mijn favorietenlijstje weg te slaan: hij is niet te sterk, maar smaakt heerlijk naar van die zure schepsnoepjes uit Kruidvat.

Groene thee mandarin orange van Lipton: deze drink ik elke ochtend in de lentemaanden op het werk terwijl ik mijn mailbox doorwerk.

In dit kraam kochtend we in Istanbul vorig jaar heel wat losse thee, waaronder appelkaneelthee die ik bij speciale gelegenheden en na etentjes wel eens bovenhaal. Ik vind het heerlijk om van het theezetten dan echt een klein ritueeltje te maken, maar doorheen de gewone dagen heb ik hier meestal het geduld niet voor!

DSCN2023

Kokosthee van Orient Sunset. Voor Nieuwjaar kreeg ik van mijn broer een prachtige theedoos in de vorm van een boek, gevuld met allerlei theetjes van Orient Sunset. Deze met kokossmaak is mijn favoriet!

Knipsel

Chocolade vanille biothee van Aldi. Deze thee zet ik vaak in de late avond met een paar druppeltjes steviala chocolade erin. Normaal drink ik al mijn thee ongezoet, maar zo een verwenmomentje na een stevig dagje werken, mag wel!

Nog meer chocoladethee: deze thee van Yogi leerde ik ook op kantoor kennen toen een collega ermee voorbij kwam wandelen en ik de geur van haar kopje niet kon weerstaan! Bij Yogithee kijk ik echter nog meer uit naar het lezen van de relaxerende boodschap op het theekaartje, dan naar de smaak. It’s all about the ritual.

Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen over mijn favoriete theesoorten! Nu ben ik ook wel nieuwsgierig naar die van jullie! Deel jullie favoriete theesmaakjes of drankjes met me in de comments!

6 gedachten over “My Favorite things: Mijn favoriete theesoorten

  1. Ik drink echt bijna altijd groene thee met citroen of soms eens met een andere combinatie. (Was je wss al opgevallen :p) Chocolade thee lijkt me ook zeer interessant!

    Like

  2. De Chocolade vanille biothee van Aldi drink ik zelf ook graag in de avond voor het slapen gaan. Dit is mijn momentje wanneer ik alles even los laat van wat er in de loop van de dag gebeurt is.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s