The fooddiaries: juli

Kijk jij ook graag mee op het bord van een ander? Ik (stiekem) wel! Daarom laat ik julie hier af en toe zien wat er allemaal op het menu stond bij mij! Gezonde salades, middernachtelijke hongertjes of een guilty snack attack? Je vindt het hier allemaal terug! Na Portugal had ik nog een aantal dagen vakantie, waardoor de structuur in mijn menu ver zoek was, maar ik ook lekker kon experimenteren met nieuwe producten en receptjes. Kijken jullie mee?
P.S. Ik ben niet verantwoordelijk voor hongerige maagjes aan het eind. 

DSCN0875

Yoghurt met havermout, allerlei soorten fruit en granola/cornflakes/noten/geroosterde kikkererwten/gedroogd fruit blijft toch op 1 staan als het om mijn favoriete ontbijtjes gaat. het is zo simpel, maar je kan er eindeloos mee variëren als je wil!

DSCN1962DSCN1935DSCN0910

DSCN1927

Nog meer ontbijtjes. Vooral deze laatste watermeloen parfait was erg lekker! Ik deed er een flinke scheut aardbeiensiroop (0% van Boni/Colruyt) bij om het lekker zoet te maken! Zoals jullie op Instagram al zagen, kocht ik voor 1 euro bij Lidl een gigantische watermeloen die natuurlijk snel op moest. Best een uitdaging als je ‘roomie’ je daarbij niet helpen kan!

DSCN1944DSCN1951DSCN1953DSCN1916

Receptjes met watermeloen waren toch echt wel de rode draad vorige week, vooral in combinatie met munt die op dit moment alles in onze kruidentuin overwoekerd. Salades met watermeloen + olijven en tonijn, watermeloen + venusschelpjes en zoete maïs en munt of watermeloen + zoute spekjes en champignons. Lekker! Daarnaast maakte ik ook dit heerlijke watermeloen/munt sapje, gezoet met wat Steviala vanille druppels. Wat een fijn glas, he!

DSCN1956DSCN1972DSCN1075

Daarnaast had ik door het koude weer erg zin in ‘comfortfood’. Een lekker visstoofpotje met witte bonen of aardappeltjes met spekjes en kaas gingen er goed in! Daarnaast ontdekte ik overigens platte kaas met chocoladesaus (Walden Farms 0 kcal) en abrikozen als dessertje! Ik krijg er alweer zin in nu ik het zie.

DSCN1997DSCN2008

Soms heb ik gewoon zin in ontbijt als avondeten! Maïswafels met chocoladepasta en appelstroop en een flinke kom yoghurt met fruit maken mij eigenlijk altijd wel blij. Na Portugal had ik ook erg veel zin in Engels ontbijt, waarvan ik een healthy version als diner maakte. Ik vond het zo lekker dat ik het de volgende ochtend na het lopen opnieuw at! Even een voorraadje eiwitjes inslaan. En jep, deze portie is alleen voor mij: big eaterallert!

DSCN2013

DSCN2019DSCN2144

Verder organiseerde ik ook nog een ladies afternoon met de dames van mijn familie bij Foom Mechelen om mijn oma te verrassen! Ik naam deze lekkere boterham met yoghurt, komkommer en garnaaltjes. De mangochips had erbij had ik al op nog voor ik eraan dacht om de foto te nemen. De vlierbessen ice tea en homemade cheesecake smaakte overigens ook niet slecht. Toch maar een lekkere giant salade in de avond om de zware lunch wat in evenwicht te brengen. Maar he, ik had die dag voor het eerst 18 km gerend, dus ik had honger!

DSCN2032DSCN2073DSCN2115

Mocht er deze weken ook nog wat geëxperimenteerd worden? Mijn bananenpannekoeken mislukken de laatste weken telkens opnieuw, maar mijn scrambled banana cakes met frambozenyoghurt smaken me steeds beter!

Daarnaast smeet ik een heleboel wokgroenten bij een paar Vivera zoete aardappelburgers (in stukjes) bij elkaar in de wok met hete chilli wat een heerlijk soort mini flatbreads opleverde! De dag erna deed ik hetzelfde met vier maïswafels! Lekker!

DSCN2147DSCN2161

Het laatste weekend maakte ik opnieuw springrolls! Zo lekker. Ben ik de enige die de restjes van de vulling gewoon erbij eet? Ik maak altijd te veel! Daarnaast organiseerde ik ook een grote BBQ voor mijn familie waarvan jullie hier een voorproefje krijgen! Er komt volgende week een uitgebreide post over, met enkele receptjes voor gezonde BBQ-gerechtjes!

Ziezo, wat heb ik weer lekker gegeten de afgelopen dagen! Heb je een beetje inspiratie opgedaan? Heb je vragen over sommige gerechten of zou je graag een bepaald recept op mijn blog zien? Deel je reacties met me in de comments!

Een gedachte over “The fooddiaries: juli

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s