Plog: Van Lagos naar Lissabon

In januari begonnen mijn vriend en ik – zoals velen – al uit de kijken naar onze grote reis in de zomervakantie: warm weer, lekker eten, rennen met de zon in je gezicht en vreemde culturen opsnuiven… Ik had heel wat op mijn verlanglijstje staan! Een Portugalfanaat verzekerde me dat we dit in haar favoriete land allemaal zonder problemen zouden vinden. En wat bleek? Ze had overschot van gelijk! Wij trokken van Faro langs de kust naar Porto. Kijken jullie mee naar het tweede deel van onze trip?

Onze derde vakantiedag bezochten we Portimao, een van de druktste vakantieoorden van de Algarve. Het strand van deze kuststad, genaamd Praia da Rocha, was vroeger een trekpleister voor schrijvers en intellectuelen op zoek naar inspiratie. Vandaag staat het strand vol parasolletjes en ijsjeskramen, maar de rotsen blijven echt indrukwekkend. Het blauwe water ziet er overigens heel verleidelijk uit, maar geloof me, het is ijskoud!

Even het uitzicht bekijken. Vlak voor mijn voeten was er afgrond van een meter of twintig! Best wel een uitdaging om daar naartoe te wandelen met mijn hoogtevrees en met de stevige wind die er stond.

Alweer tijd voor een picknick: lekkere yoghurtjes (die worden in Portugal per enkel potje verkocht, handig om smaakjes uit te testen), broodjes, chocoladebroodjes, kippenfilet, kaas, komkommer en een appel. Heerlijk hoe al dat fruit en de groente zo anders smaken dan bij ons uit de supermarkt.

Na ons bezoek aan Portimao reden we naar Silves, een prachtige historische stad in de bergen, waar ik deze oudere man spotte die rustig naar de ooievaars aan het kijken was. Wat een plaatje, he! Zo wil ik ook oud worden.

In hetzelfde stadje stonden deze geweldige barstoelen in de lokale kroeg. Verder was er niet zo heel veel te zien in Silves, maar toch slaagden we erin flink verloren te lopen.

Toen we eindelijk de weg teruggevonden hadden (na een uurtje wandelen door de doornstruiken), besloten we meteen door te rijden naar Lagos en wat te eten te zoeken. Deze heerlijke zeebaars stond die avond op het menu terwijl we naar het voetbal keken in het restaurant. Wat schrok ik, zeg, elke keer als Portugal scoorde en alle obers en Portugese gasten sprongetjes van blijschap maakten!

Wisten jullie dat vers fruit hier overal als dessert op het menu staat? Erg lekker hoor, zeker omdat ik de aardbeien in de chocolademousse van mijn vriend kon dippen.

De volgende dag ging ik weer 15 kilometer rennen over het strand! Daarna keerde ik terug naar het Bura Surf – and yogahouse, waar we in Lagos verbleven. Tijd voor een welverdiend ontbijtje: Mango passievrucht yoghurt met verse papaya en watermeloen en chocochips. De noten en de geroosterde kikkererwten bovenop bracht ik lekker mee uit België omdat ik ze niet kan missen. Oooh, en ze maken verse bananenpannekoeken in deze hostel: daar moest ik er toch ook nog drie van proeven, met chocochips bovenop.

Die dag was er erg veel wind, maar dat hield ons niet tegen om het meest Zuid-Westelijke punt van Europa te bezoeken: Sagres! Wat was het daar ongelofelijk mooi, zeg! Zeker een aanrader als je Portugal wil bezoeken.

Zoals je ziet was het ook best wel koud: even een trui geleend van mijn vriend en deze fijne foto gemaakt voor we weggeblazen werden.

Deze gelei-achtige yoghurt van Danone had ik hier de eerste dagen ontdekt in een stuk of 5 smaken! Die zal je in de picknick nog wel vaak zien terugkomen. Ananas kokos was mijn favoriet.

Ook geen straf: Pasteis de Nata in een klein dorpje terwijl we opnieuw de bergen in reden om de wind een beetje kwijt te raken.

We kwamen langs een heleboel kleine dorpjes, waaronder een echt kunstgehuchtje waar er allerlei tekening zoals deze op de huizen geschilderd waren. Het is een soort protest tegen de olie-industrie

Op het toilet in datzelfde dorpje hingen deze quotes. Even een foto maken om mezelf eraan te herinneren wat een geluksvogel ik ben!

We sloten onze twee dagen Lagos af met een heerlijk uitzicht op de zee!

En lekker eten natuurlijk: Cataplana met zeevruchten tijdens de wedstrijd van de Belgen op het EK. Jammer dat we niet wonnen, maar het eten was wel erg lekker. We aten dit in een klein onopvallend familierestaurantje genaamd Ala do castelo. Gelukkig waren er niet al te veel mensen, zodat niemand heeft gespot hoe slecht ik ben in het openen van krabbenscharen. Lees: er zo hard op meppen dat ze uiteindelijk onder de tafel van de buren belanden. Oeps.

Hierna trokken we verder naar Lissabon: het vervolg van onze avonturen komt over een paar dagen online! Deel 1 vind je hier terug. Als je nog vragen hebt over onze verblijfplaatsen of reisroute, stel ze gerust hieronder!

 

4 gedachten over “Plog: Van Lagos naar Lissabon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s